maart 24

 • Schaak. Mat! Kennemer Combinatie landskampioen

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: Kennemer Combinatie landskampioen

 • Gebouw van de maand: Voormalig Bridgehome

  2bhome Bridgehome in aanbouw gebouw van de maand I0822 1Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand: het Voormalig Bridgehome.

 • Zoetermeers Mannenkoor’indrukwekkend’

  ZMK“Indrukwekkend”, dat was het heldere oordeel van de deskundige jury die het Zoetermeers Mannenkoor beoordeelde tijdens een korendag, vorige week, in Amsterdam. De mannen hadden zich er onder leiding van dirigent Steven van Wieren en Patrick Hopper op de piano, goed op voorbereid.

 • Weekend Foto

  wmrt24 nicolaas_Louis_Braillelaan_RokkeveenFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Nationale molendag en restauratie molenwieken

  Molen de HoopDe vrijwilligers van Molen de Hoop Zoetermeer maken zich alweer op voor de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei aanstaande. Op die dagen mogen de reguliere activiteiten uiteraard niet ontbreken. U kunt weer genieten van een uitgebreide proeverij van producten die u in Molen de Hoop kunt kopen.

 • Schrijf je in voor de Avondvierdaagse

  2018 Avondvierdaagse dag 2 12De inschrijving voor de Avondvierdaagse is inmiddels van start gegaan en iedereen is van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei kunnen duizenden kinderen en hun ouders weer van start gaan en genieten van de mooie wandelingen door de stad.

 • Wijk in Beeld: Stadscentrum

  centrumIn Wijk in Beeld brengen we elke week een wijk in Zoetermeer in beeld. Hier vind je de geschiedenis van deze wijk, wat er in de wijk te vinden is en wat deze uniek maakt. Stadscentrum (wijk 11) wordt begrensd door de Europaweg, de Randstadrail, de Grote Dobbe en de Leidsewallenwetering.

 • Begin de lente gezond met een (oppas)hond

  Frans en Murphy mrt 2024Een hond is bij uitstek een stok achter de deur om eropuit te gaan. Wist u dat het verzorgen van een hond sowieso veel gezondheidsvoordelen biedt? Onderzoeken tonen aan dat spelen, wandelen en knuffelen met een hond, zorgt voor een betere vaatgezondheid.

 • Bevrijdingsfestival 2024 op meerdere locaties

  20230505 38731Uit het evaluatieverslag van Bevrijdingsfestival 2023 blijkt dat de gemeente nadenkt over het verspreiden van programma en activiteiten over meerdere festivalterreinen. Ook komt er een speciaal festival voor ouderen.

 • Jeu de boules Zoetermeer 1 kampioen 4e divisie

  jbc zoetermeerHet 1e team van JBC Zoetermeer is kampioen geworden in de 4e divisie van de NPC, Nationale Petanque Competitie. Na 14 zaterdagen hebben ze het kampioenschap binnen gesleept in een uitermate spannende laatste ontmoeting tegen de directe tegenstanders in de poule, Les Pointeurs uit Alphen aan de Rijn.

 • Bollywood Paas Party afgelast

  bollywoodEen Bollywood Paas Party die komende zondag zou plaats vinden in het SilverDome is op last van burgemeester Bezuijen afgelast. De gemeente is bang voor ernstige verstoring van de openbare orde tijdens het evenement.

 • Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard

  Kinderspeelmiddag fotoOp zondagmiddag 7 april is er weer een kinderspeelmiddag in de Hof van Seghwaert voor kinderen van ca. 3 tot 8 jaar. De eerste van het nieuwe seizoen. De lente komt er al aan, de perenbomen ontwaken en misschien staan ze op 7 april alweer heel mooi in bloei.

 • Twee maal volle zaal bij Passion Oranjerie

  20240328 43882Basisschool De Oranjerie viert al 10 jaar het Paasfeest met een eigen editie van de Passion, een grote opvoering waar ruim 80 leerlingen en volwassen spelers op het podium staan. Dit maal werd de Passion opgevoerd bij Paroussia, met twee maal een volle zaal publiek bij de voorstellingen.

 • Nieuwe bomen langs Marseillepad

                  Voor de herinrichting van het Centraal Park bij de Dobbe is onderzocht of de bomen die langs het Marseillepad staan verplaatst kunnen worden. De bomen blijken echter in slechte conditie te zijn en zijn niet verplantbaar.

 • Spektakel bij operette Viktoria und ihr Husar

  Cantiamo Viktoria und ihr Husar uitgelichtNa grote successen met operettes als Das Land des Lächelns enIm Weissen Rössl brengt Muziektheatergezelschap Cantiamo dit voorjaar de operette Viktoria und ihr Husar op de planken van het Stadstheater. De groep zoekt daarbij de samenwerking met vele Zoetermeerse organisaties.

 • Kunstenaar in beeld: Karin Birgitta de Bos

  brigittaVan schilders en beeldhouwers tot keramisten en textielkunstenaars, Zoetermeer is een broedplaats voor creatieve geesten. Met deze rubriek wordt een platform geboden waarbij steeds een andere kunstenaar uit de kunstwereld van Zoetermeer voor het voetlicht wordt gebracht. Deze keer: Karin Birgitta de Bos

 • Theater in de Wijk van start in Meerzicht

  Afbeelding 2 Theater in de wijkVanaf april start Theater in de Wijk; een samenwerkingsproject tussen Theaterhart, Greg & Baud en Wijck. Met Theater in de Wijk worden verschillende thema’s die spelen in de buurt, via interactief theater, belicht en bespreekbaar gemaakt.

 • PaasWeekend uittips

  0B84E73A 1D29 4D25 A63B C54C6F0D681BWelkom bij de agenda van Zoetermeer, waar een scala aan activiteiten en evenementen te vinden is. Dit weekend staat er weer genoeg op het programma om van te genieten, en we lichten er een paar voor je uit.

 • Miljoenen aan drugs gevonden door politie

  drugs gevondenBij een controle van twee voertuigen is in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 maart een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Twee verdachten, een 49-jarige man uit Den Haag en een 41-jarige vrouw uit Zoetermeer, zijn aangehouden.

 • Serendipity Kids Nederlands Kampioen

  image0In een uitzinnig Indoor Sportcentrum Eindhoven zijn de kids van Serendipity voor de tweede keer in hun bestaan Nederlands kampioen geworden. De kids tussen 3 en 8 jaar oud hebben met elkaar een geweldige show neergezet met het thema Feest.

-advertenties-

-goede doel-