projecten van doornenplantsoen motion beweeg college schetsDe nieuwbouw van de school en sporthal van het MOTION Beweeg College zou eigenlijk met de start van het schooljaar in september 2025 in gebruik moeten worden genomen, maar heeft minimaal een half jaar vertraging opgelopen. De nieuwe planning is ingebruikname na de kerstvakantie, in januari 2026.


Na het aanbestedingstraject heeft één van de inschrijvers een bezwaar ingediend, zo schrijven wethouders Van der Meer en Weerwag aan de raad. Een onafhankelijk klachtenbehandelaar heeft geoordeeld dat het bezwaar als gegrond kan worden verklaard. Een gevolg hiervan is dat er een herbeoordeling komt op de aanbesteding van de bouwteampartner. Het is nog niet duidelijk wat de financiele gevolgen zijn voor het bouwbudget.

Hoe nu verder?

In overleg met de school is een nieuwe beoordelingscommissie samengesteld. Deze commissie zal een herbeoordeling uitvoeren van de inschrijvingen, waarna er een nieuwe gunning zal worden gegeven. De definitieve gunning wordt nu deze maand verwacht, waarna de ontwerpfase kan starten. Naar verwachting kan de bouw eind 2024 starten en zal de school in januari 2026 in het nieuwe gebouw kunnen trekken.

Tekening nieuwe gebouw: Eerste impressie/schets van de mogelijkheden op basis van het ruimtelijke kader. Beeld: Architect De Twee Snoeken (Den Bosch)

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-