Het plan van SnowWorld om uit te breiden met een hotel is in principe akkoord bevonden door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van Zoetermeer. Bij twee eerdere pogingen op 23 juni en 8 december 2023 kreeg SnowWorld achtereenvolgens een ‘niet akkoord’ van de commissie en ‘onvoldoende’.

Stadsbouwmeester Ronald Knappers: “In hoofdlijnen is dit planonderdeel goed genoeg om deze fase af te ronden. We gaan als CRK in principe akkoord met het ontwerp van dit hotel.” Het akkoord gaat alleen over het onderdeel ‘hotel’ in het ‘Masterplan SnowWorld Zoetermeer’, andere elementen zoals een kabelbaan tussen het skicomplex en Adventure Valley vallen hier niet onder.

Tijdens de bijeenkomst van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit maakte Leon van den Berg, voorzitter van Kwaliteitsteam Buytenpark, gebruik van het spreekrecht. “We moeten rekening houden met honderden extra bezoekers per dag in dit gebied. Die gaan ook iets doen als ze niet skiën. De recreatiedruk in het Buytenpark neemt daardoor potentieel met zeker enige tienduizenden bezoeken per jaar toe. Allemaal mensen die de rust en ruimte in het park teniet kunnen doen.”

SnowWorld benadrukte dat het hotel minimaal 103 kamers nodig zou hebben om rendabel te kunnen zijn. Kwaliteitsteam Buytenpark had juist bezwaar gemaakt tegen het hoge aantal kamers en de hoogte, 4 etages, van het hotel. In hun nieuwsbrief melden zij: “Het negeren van de omgeving van het plan is wat ons betreft onacceptabel. De CRK heeft juist een taak als het gaat om het beoordelen daarvan en waarborgen van de omgevingskwaliteit. Dat is hier nagelaten. Daarover is voor ons het laatste woord nog lang niet gezegd.”

Derde participatiesessie

Na afloop van de zitting van de CRK liet de hoogste SnowWorld-baas CEO Wim Hubrechtsen weten dat nu een derde participatiesessie voor de burgerij gepland zal worden, waarschijnlijk al over een paar weken. Op zo’n bijeenkomst mag iedereen meepraten over het ‘Masterplan SnowWorld Zoetermeer’, niet alleen de nieuwbouw van een hotel maar ook een kabelbaan en uitbreiding van Adventure Valley. Er zijn al twee van zulke bijeenkomsten geweest, namelijk op 9 mei en 27 juni 2023.

Bron: Nieuwsbrief Kwaliteitsteam Buytenpark

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-