nieuwebomen 3mp
nieuwebomen 3mp2De gemeente plant 25 nieuwe bomen in de middenberm van de Boerhaavelaan in Driemanspolder. Wat later komen er ook nieuwe struiken. De bomen staan hier tijdelijk, ze worden weer weg gehaald als de Boerhaavelaan definitief opnieuw wordt ingericht en de nieuwe wijk Entree wordt gebouwd.


De afgelopen jaren zijn er veel bomen weggehaald langs de Boerhaavelaan. Voornamelijk omdat de bomen ziek waren. In 2020 moesten vele iepen gekapt worden vanwege de iepenziekte.
Tussen het station bij de Mandelabrug en de Van Stolberglaan worden nu in de middenberm nieuwe bomen geplaatst. De nieuwe bomen bestaan uit de volgende soorten: 7 Lindes ‘Prestige’, 8 Veldesdoorns Elsrijk en 10 Sierperen Chanticleer. De laan krijgt zo weer een groener gezicht en een prettiger aanblik, ook in de jaren dat er gebouwd gaat worden in Entree.

Bewonersplatform Entree Zoetermeer is blij met de nieuwe bomen: "Wij willen het Entreegebied gedurende de hele lange bouwtijd zo groen mogelijk houden. Uiteindelijk moet Entree een aangename, groene (en blauwe) woonwijk worden."

Foto's: Facebook Bewonersplatform Entree Zoetermeer

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-