5342ED3A 7C14 4EF4 BABE 4055BA5136CBDe Oude Kerk in de Dorpsstraat heeft een nieuwe cantor- organist gevonden in Geurt van Lagen. Hij presenteert zich op zaterdag 9 maart 2024 met een orgelconcert op het tweeklaviers Lohman- orgel uit 1838.

Op het programma staan werken van onder meer Bach (Preludium en Fuga in G, BWV 541), Mendelssohn (Variations Sérieuses), en Liszt (Variaties over Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen). Na afloop van het concert is er gelegenheid voor ontmoeting en iets te drinken.

Geurt van Lagen (2001) studeert orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Kerkmuziek aan het CodartsConservatorium in Rotterdam. Verder volgde hij lessen en masterclasses bij onder anderen HayoBoerema, Pieter Dirksen, Olivier Latry en Daan Manneke. Als kerkorganist was hij eerder actief in Benthuizen en ook als vervanger in verschillende protestantse gemeenten.

Datum: ​zaterdag 9 maart 2024
Tijd: ​15.30 uur (deur open 15.00 uur)
Locatie: ​Oude Kerk, Dorpsstraat 59, 2712 AD Zoetermeer 
Toegang: ​Vrije entree, deurcollecte na afloop
Websites: ​www.oudekerkgemeente.nl & www.herbergoudekerk.nl

Dit concert wordt georganiseerd door de Protestantse Wijkgemeente Oude Kerk, samen met de Stichting Oude Kerk Zoetermeer. 

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-