F12E301F EA39 4250 9DE9 06CDFADBD025In de oude kerk worden twee verschillende concerten gegeven. Woensdag 27 september zal het lunchpauzeconcert  worden gegeven door Fernando Cordas (gitaar). Zaterdag 4 november vindt er een speciaal orgelconcert plaats door Ronald de Jong. Tijdens dit concert speelt hij op vier verschillende orgels.

Fernando Riscado Cordas studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en behaalde met twee onderscheidingen zijn mastersdiploma. Inmiddels is hij als docent verbonden aan dit instituut. Zijn debuut-cd werd zeer goed ontvangen door de pers. Hij is regelmatig op Radio 4 te horen en live in diverse binnen- en buitenlandse concertzalen te beluisteren. Zijn specialiteit is het bestuderen en bewerken van 19e en 20e-eeuwse composities voor sologitaar.

Programma: Alexandre Tansman (1897-1986):
Cavatina: - Preludio - Sarabande - Scherzino - Barcarole  - Danza Pomposa

Manuel Ponce (1882-1948): uit: Sonate Romantique - Allegro ma non troppo, semplice

Heitor Villa-Lobos (1887-1959): - Prelude No.  
Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage. De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.

Speciaal orgelconcert

0FB6DE26 4DD9 4964 98B0 B32C8E833FDAZaterdag 4 november zal er een speciaal orgelconcert worden gegeven door Ronald de Jong in de Oude Kerk te Zoetermeer. Tijdens dit concert zal hij op 4 verschillende orgels spelen. Hij zal 2 eigen instrumenten meenemen namelijk een portatief (draagbaar orgeltje) en een tafelpositief (een kopie van een instrument uit 1450) Tevens zal hij het Breetvelt – en Lohman orgel bespelen. Op het programma staan muziekstukken uit verschillende eeuwen, o.a een estampie uit de 14e eeuw en muziek van Sweelinck, Buxtehude, Bach, Rinck, Reger en de Jong. Een zeer gevarieerd programma dus. 

Ronald de Jong was van 1991 tot 2023 als vaste organist verbonden aan de Oude Kerk te Zoetermeer. Zijn opleiding heeft hij genoten aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en het Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht. Hij is actief als organist, dirigent, componist en beeldend kunstenaar.    

Aanvang 11.00 uur. De kerkzaal is open vanaf 10:30 uur. Er is dan koffie en thee verkrijgbaar. Voorafgaand aan het concert wordt een korte toelichting op het programma gegeven.                                                                         

Toegangsprijzen:
t/m 17 jaar: gratis
18 t/m 64 jaar: € 10
65 jaar en ouder: € 7

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-