haga ziekenhuisHet HagaZiekenhuis Zoetermeer sluit per direct de Intensive Care, patiënten die deze zorg nodig hebben worden met een speciale ambulance naar het ziekenhuis in Den Haag vervoerd. Wethouder Ingeborg Ter Laak (zorg en welzijn) is zeer onaangenaam verrast door dit onverwachte bericht vanuit het ziekenhuis.

Wethouder Ter Laak: “Wij voelen ons hierdoor overvallen, omdat wij juist de afgelopen periode samen met het Haga Ziekenhuis hebben gewerkt aan een vertrouwensrelatie. Deze onverwachte mededeling helpt daarbij niet. Wij rekenen erop dat het hier gaat om een incident en dat wij ondanks deze gebeurtenis gezamenlijk verder kunnen bouwen aan een toekomstbestendig ziekenhuis voor de inwoners van Zoetermeer.”

Het HagaZiekenhuis was al van plan om de Intensive Care in Zoetermeer over twee maanden te vervangen door High Care. Volgens het ziekenhuis moet dit nu eerder gebeuren omdat er een kwaliteitsonderzoek nodig is van de beroepsvereniging NVIC. Het ziekenhuis vindt dit 2 maanden voor de geplande overgang naar een High Care niet realistisch.

 

Geen risico voor patiënten

Volgens het HagaZiekenhuis gaat het om kleine aantallen patiënten, waar altijd ruimte voor is op de Intensive Care in Den Haag. De Zoetermeerse patiënten zouden geen extra risico lopen. In Zoetermeer blijft tot 1 december 24 uur per dag een intensivist aanwezig. Deze arts kan een patiënt stabiliseren, waarna hij of zij met de Mobiele Intensive Care Unit naar Den Haag wordt vervoerd.
Bij patiënten die geopereerd moeten worden in HagaZiekenhuis Zoetermeer, wordt vooraf gekeken of zij mogelijk na de operatie Intensive Care zorg nodig hebben. Mocht dit het geval zijn, dan wordt ervoor gekozen om de operatie te verplaatsen naar locatie Den Haag. Voor verreweg de meeste ingrepen is de
Wethouder Ter Laak: “Het Haga Ziekenhuis heeft ons verzekerd dat dit besluit geen extra risico’s met zich meebrengt voor de patiënten. Voor ons is dat de absolute prioriteit. Wij blijven de komende periode in nauw contact met het ziekenhuis om er zeker van te zijn dat de zorg voor de Zoetermeerders goed geregeld is en blijft.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-