Afgelopen vrijdagavond vierde Meve, de Zoetermeerse kledingbank in de wijk Meerzicht, hun 10-jarig jubileum op een bijzondere manier, exclusief voor genodigden. Het evenement, bijgewoond onder andere door wethouder Ingeborg ter Laak, bracht een eerbetoon aan alle vrijwilligers, donateurs en degenen die belangeloos hebben bijgedragen aan het succes van Meve.

Het jubileumfeest begon met een warm welkom voor alle aanwezigen, compleet met heerlijke versnaperingen en drankjes. Raimond, gevolgd door Vincent en Wietske, hielden toespraken die emotionele hoogte- en dieptepunten van de afgelopen tien jaar met wat Meve benadrukten. Wat begon als een weggeefdag groeide uit tot een volwaardige kledingbank en een steunpunt voor de gemeenschap. Bij Meve worden niet alleen kleding en schoenen verstrekt, maar ook een luisterend oor en cruciale hulp wordt geboden aan mensen in financiële nood.

 IMG 5642  IMG 5683

 

De emotie in de woorden van Raimond was duidelijk voelbaar: de machteloosheid, het verdriet van degenen die het moeilijk hebben, maar ook de vreugde die voortkomt uit de hulp die wordt geboden. Meve is dankbaar voor al haar supporters, groot en klein, waaronder mede-oprichtster Yvette, Vincent, die vanuit de achtergrond naar voren trad, en Wietske, van vrijwilliger tot onmisbare bedrijfsleider. Maar ook hun oudste vrijwilligster van 84 jaar die met een knipoog ook wel 'strenge Dinie' word genoemd, kon niet onbesproken blijven. Het bestuur werd met trots genoemd, met een moment van stilte voor het verlies van een van de bestuursleden. 

Ingeborg ter Laak, wijkwethouder van Meerzicht en betrokken bij zorg en welzijn in Zoetermeer, prees Meve voor haar groei en veerkracht, vooral tijdens de uitdagende periode van de corona pandemie. Ze benadrukte de voortdurende noodzaak van het werk van Meve en de inzet van de vrijwilligers, waarbij één vrijwilligster in het bijzonder, Marjan Rietel werd bedankt voor haar 10-jarige toewijding met een bosje bloemen.

Na alle bedankjes en bloemen ging het feestelijke evenement verder met o.a. het delen van ideeën. Er zijn veel plannen die echter alleen kunnen worden uitgevoerd als Meve meer vrijwilligers heeft. Helaas is het aantal vrijwilligers tijdens de corona pandemie met meer dan de helft afgenomen. Meve doet dan ook een liefdevolle en dringende oproep aan iedereen in Zoetermeer om meer helpende handjes te bieden. Tijd en mogelijkheden kunnen in overleg worden besproken, en er zijn diverse manieren om bij te dragen.

Wie geïnteresseerd is om vrijwilliger te worden, kan contact opnemen via de website of langslopen op Dijkwater 3 in Meerzicht.

Tekst en foto's, Marja de Laaf 

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-