piratendagHet is bijna piratendag in de Dorpsstraat: zaterdag 30 september tussen 12.00 en 16.00 uur wordt de straat overgenomen door stoere piraten. Het is een dag voor de kids: spelen, treintje rijden en jagen op echte schatten. Kinderen mogen ook zelf verkleed als piraat komen.

treintje DorpsstraatEr is een piraten springkussen, verschillende piratenspelletjes, een trein door de straat in Piratenstijl en een speurtocht. Hierbij gaat het erom dat je door middel van 4 opdrachten in de straat een 4 cijferige code krijgt om de schatkist mee te kraken waardoor je een leuke piratenprijs ontvangt. De trein start en eindigt bij de Hoogvliet en maakt een leuk rondje door de straat. Bij de Hoogvliet is een stationnetje waar je kan wachten op de volgende treinrit, het ritje duurt ongeveer 7-10 minuten.
Op het plein is een kampement te vinden waar de piraten zich bezighouden met hun werk of andere activiteiten, natuurlijk kan je met de piraten op de foto, als je durft.

Alle kinderen die verkleed komen maken kans op een piraten prijzenpakket. Trek dus je mooiste piraten outfit aan als je naar de Piratendag in de Dorpsstraat komt.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-