StembureauOp woensdag 22 november gaat Nederland stemmen voor de leden van de Tweede Kamer. Om genoeg stembureaus te kunnen openen in de hele stad is de gemeente Zoetermeer op zoek naar inwoners die een dag mee willen helpen op het stembureau.

Ieder stembureau heeft op woensdag 22 november een ochtendploeg (voorzitter en vier leden) en een middagploeg (voorzitter en vier leden) nodig. Na 21.00 uur sluit het stembureau en tellen alle voorzitters en alle leden samen de stemmen per partij. De ochtendploeg komt dus in de avond terug naar het stembureau.
Een dag later, donderdag 23 november, zijn er extra tellers nodig. Dan worden overdag alle stemmen per kandidaat van iedere partij geteld. Deze centrale telling gebeurt bij De Uitkijk, Wattstraat 64 in Zoetermeer.

De vrijwilligers die meehelpen als stembureaulid of teller krijgen van de gemeente een vergoeding. Geïnteresseerden kunnen zich op de site van de gemeente aanmelden: https://www.zoetermeer.nl/form/aanmelden-lid-stembureau-2023/met-of-zonder-digid-0-9-1

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-