waterverfVan vrijdag 29 september tot en met zondag 15 oktober van 13:00 tot 17:00 uur wordt in het Ateliers BaZtille (Rokkeveenseweg 46C) de expositie ‘Waterverf’ gehouden. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 30 september om 15:00 uur en zal gedaan worden door Sipke Huismans.

De expositie toont werken van 25 leden en 2 gasten van de Hollandse AquarellistenKring .

De Hollandse AquarellistenKring

De Hollandse AquarellistenKring bestaat sinds 1945 en verenigt professionele beoefenaars van het schilderen met waterverf. Alle leeftijden, stijlopvattingen en technieken zijn in de Kring vertegenwoordigd. De vereniging heeft als doel het bevorderen en uitdragen van de aquarel in al zijn verschijningsvormen. Daartoe worden tentoonstellingen georganiseerd en publicaties uitgegeven. Om lid te worden moet men worden voorgedragen en het werk ter beoordeling tonen. Sinds de oprichting zijn er wel wat regels en doelstellingen aangepast. 

Zo was de vereniging bij oprichting tegen de oprukkende abstractie in de schilderkunst. Hoewel de meeste leden figuratief werken, is abstractie volledig geaccepteerd. Gouache verf, waterverdunbare inkten en ook acrylverf, mits gebruikt met veel water, worden gezien als waterverf. Het werken met waterverf heeft praktische voordelen. Reukloos en milieuvriendelijk (op acryl na), er kan snel gewerkt worden, met een beetje verf en veel water kom je al een heel eind. De kleuren zijn van licht tot zeer intens te maken. Het water neemt de verf mee en levert bij het drogen veel gewenste, maar ook ongewenste resultaten. Een kwestie van bijblijven dus. 

 Hans Terhorst Hagedis serie met orchidee Geeske Walsma. zonder titel 
 Cora Moret 23Roodborstje jpg  RikvanHazendonk Indigo 2022 IV 153x220cm jpg

De kunstenaars

Deelnemers aan de expositie zijn: Sipke Huismans, Rudolf Valster, Helga Kos, Ionika Aalders, Dominique Ampe, Jan Baas, John ten Berge, Margreet Bouman, Marjan de Glopper, Ellen ten Kroode, Cora Moret, Bert Osinga, Marian Plug, Joanna Quispel, Evert Salis, Marjoke Staal, Bram Stoof, Hans Terhorst, Francisca Tollenaar, Geeske Walsma, Meynou Jacobs, Max Kleinen, Mia Koeneman, Maurice Christo van Meijel, Suus Scheller, Trudy Drost en Rik van Hazendonk 

Masterclass

Tijdens de openingsuren zijn er kunstenaars aanwezig en is er de mogelijkheid een masterclass te krijgen. Wie welke dag aanwezig is en hoe u zich kunt opgeven staat op www.hollandseaquarellistenkring.nl

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-