20230829 foto hunted fotograaf jongerenwerkWie zijn sneller, jongeren of politie en handhavers? Vrijdag 15 september is de wijk Meerzicht het strijdtoneel van het spel 'Hunted' (zoals het TV-programma). Zo'n 60 Zoetermeerse jongeren tussen 12 en 16 jaar proberen te voet uit handen te blijven van politieagenten en handhavers.


Dit spectaculaire kat-en-muis-spel is een gelegenheid om op een leuke manier contact te leggen met elkaar. Het spel duurt van 16.00 tot 18.00 uur. De jongeren en de hulpverleners sluiten de activiteit samen af met een barbecue.

 

Waar?

Het speelgebied is heel Meerzicht. Bewoners hoeven deze deze middag niet te schrikken van rondrennende jongeren in blauwe overalls en jagende politieagenten en handhavers. De jongeren krijgen spelregels mee. Bijvoorbeeld dat ze in openbaar gebied moeten blijven. Dus niet verstoppen in tuinen of in flats. Ook het winkelcentrum is verboden gebied. Meeliften op een fiets of scooter mag ook niet. De politie en handhaving maakt wel gebruik van auto's, motoren, scooters en mountainbikes. De Meerzichtlaan is een vrije zone zodat iedereen rustig kan oversteken. De gemeente zet verkeersregelaars in voor de veiligheid op de autowegen.

 

Hoe gaat het spel?

De deelnemende jongeren moeten 3 controleposten proberen te bereiken en daar stempels ophalen. Als een agent of handhaver ze tijdens het spel aantikt, dan zijn ze af en moeten ze helemaal terug naar het beginpunt lopen. Iedere deelnemer heeft wél 2 'levens' en krijgt dus een herkansing.

Naast het spel Hunted is er nog meer te beleven op vrijdag 15 september. Op het grasveld bij Playground Meerzicht (Kerkenbos 10) staat tussen 14.30 uur en 19.00 uur een stormbaan en er zijn vele andere sportieve activiteiten voor verschillende leeftijden.

fotograaf: jongerenwerk

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-