Ondertekening gebiedsconvenant Hart van Meerzicht Zoetermeer 011Vorige week is het ‘Gebiedsconvenant Hart van Meerzicht’ ondertekend door Woonhave, Portico Investments en de wethouders Ter Laak en Iedema van gemeente Zoetermeer. Het convenant bekrachtigt de samenwerking van deze partijen voor de verbetering van Winkelcentrum Meerzicht en haar directe omgeving.

Het doel is om het ‘Hart van Meerzicht’ weer een plek te maken om trots op te zijn. Een fris en aantrekkelijk winkelcentrum dat toekomstbestendig is en dat een belangrijk onderdeel wordt van het wijknetwerk. Daarnaast willen partijen een aantrekkelijk plein aan de Eesterwaard maken. Ook wordt er aandacht besteedt aan het verkeer, wat op een veilige en efficiënte manier van het gebied gebruik moet kunnen maken.

Functie in de wijk

Winkelcentrum Meerzicht heeft een belangrijke functie in de wijk. Niet alleen voor boodschappen, maar ook voor ontmoeting. In de afgelopen jaren zijn echter zowel de binnenkant van het winkelcentrum als de directe omgeving nauwelijks veranderd. De uitstraling is grijs en grauw, ook omdat een groot deel van het gebied bestaat uit parkeerplaatsen. Daarnaast sluit de opzet en het aanbod van het winkelcentrum onvoldoende aan op de behoeften van de inwoners van de wijk.

Ondertekening gebiedsconvenant Hart van Meerzicht Zoetermeer 2Intensieve samenwerking

Woonhave en Portico Investments zijn gezamenlijk eigenaar van het winkelcentrum en zijn al geruime tijd aan het kijken naar deze toekomstopgave. Om de doelstelling te halen is het belangrijk dat de samenwerking goed op gang komt. Daarom hebben de partijen in de afgelopen maanden intensief met elkaar gesproken. Samen willen ze investeren in een vernieuwd Hart van Meerzicht. Ze onderschrijven de ambitie voor een stapsgewijze transformatie van het wijkwinkelcentrum naar een aantrekkelijk centrumgebied voor de wijk. In de komende maanden werken Woonhave, Portico Investments en de gemeente Zoetermeer aan een verdere uitwerking. Dit gebeurt in goed overleg met de winkeliersvereniging en VVE Meerzicht. Het voornemen is dat er in oktober 2023 een intentieovereenkomst ondertekend wordt waarin juridisch bindende afspraken tussen de partijen worden vastgelegd.

Foto's: Patricia Munster

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-