De van oorsprong 43-jarige Roemeense straatmuzikant Stelian Lăcătus is een bekend gezicht op de Nelson Mandelabrug. Na een tijdje afwezig te zijn geweest, toen de brug gerepareerd werd, is hij weer dagelijks te horen met zijn accordeon. Al ruim 8 jaar is Stelian een muzikaal icoon op de brug.

Stelian'Mensen vroegen al naar mij'

Hij verdient zijn geld door accordeon te spelen op straat, vooral op de Nelson Mandelabrug. Hij danst, lacht en speelt vrolijke deuntjes. Diverse walsen en tango’s staan op zijn repertoire. Zijn zoon en familie wonen nog steeds in zijn geboortedorp alleen zijn dochter Bianca is bij hem in Nederland. “Ik kan ook maar een keer per jaar naar hen toe.  Ik moest naar Roemenië omdat mijn zoon ziek is en ik ben net weer terug, maar zou graag mijn familie vaker willen zien. Mensen vroegen al naar mij, wanneer ik er weer zou zijn op de brug”.

Dat is nu dus het geval: de brug is weer open en Stelian staat weer op zijn vertrouwde plek. De accordeon is zijn lust en leven en er op spelen is dan ook wat hij het liefste doet.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-