zuccaia kunstwerk 'Zuccaia' is een kunstwerk waarvoor er in het stadhuis een verzonken vloervitrine is gemaakt. Dit 'Veld vol pompoenen' valt nu elke bezoeker zeker op. Dit is Terug-kijkend met een film uit 2017

 Het kunstwerk Zuccaia werd in december 2017 in een speciaal verzonken vloervitrine geplaatst in het nieuwe Stadhuis van Zoetermeer. Een klus met grote voorzichtigheid, want dit veld vol pompoenen is gemaakt van PUR-schuim en synthetisch rubber. Het werd in 1991 gemaakt door de Italiaan Piero Gilardi (1942-2023). Het werd tentoongesteld op de Floriade en verdween daarna in het depot. In 2006 werd het gerestaureerd omdat het werk was aangetast door licht en lucht. In januari 2018 werd het kunstwerk geopend door de toenmalige wethouder Cultuur Robin Paalvast. 

In 2017 werd het kunstwerk geplaatst, verzonken in de vloer met een grote glasplaat eroverheen. Opvallend is dat kinderen er graag overheen lopen of op het glas gaan liggen kijken. De meeste volwassenen lopen er liever omheen. 

De VVD maakte bezwaar tegen de kosten van het plaatsen van dit kunstwerk. Zij vonden 75.000 euro teveel geld voor dit ene kunstwerk. De gemeenteraad stemde uiteindelijk voor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer video's: 
Oude films Zoetermeer Actief
Actuele films Zoetermeer Actief film

-advertenties-

-goede doel-