Stoepplantjessafari Op 13 juli wordt van 19.30 uur tot 21.00 uur een safari georganiseerd in de Hof van Seghwaert. Er is van alles te vinden op de stoep, maar hoe vaak loop je achteloos langs de stoepplantjes zonder ze te zien?

Deze plantjes zijn al heel lang onder ons en hoewel ze een onopvallend bestaan leiden, zijn het taaie rakkers. De Zoetermeerse gidsen van IVN/KNNV nemen je mee op safari door en rondom de Hof van Seghwaert op zoek naar stoepplantjes. Stoepplantjes zijn belangrijk. In een stad van alleen maar steen, zonder groen, wordt het in de zomer erg heet. Regenwater kan niet goed weglopen en insecten vinden er weinig te eten. Het is fijn als mensen tuinen maken, maar de wilde plantjes, die vanzelf in de stad groeien, zijn minstens even belangrijk voor de afkoeling en de biodiversiteit.

Jammer genoeg vinden de meeste mensen het erg slordig staan, al dat ‘onkruid’ dat zomaar vanzelf groeit. Soms staan die wilde plantjes in de weg, maar vaak niet. Dan is het fijn als ze blijven staan. Als mensen meer van plantjes weten en ze beter bekijken gaan ze ze misschien wel leuk vinden en dan mag er vast meer blijven groeien.

Verzamelen is op 13 juli om 19.30 uur in de Hof van Seghwaert. De safari duurt tot ongeveer 21.00 uur. De Hof ligt naast de parkeerplaats ter hoogte van Gaardedreef 169 in Zoetermeer. Meer informatie vind je op www.hofvanseghwaert.nl .

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

 

-advertenties-

-goede doel-