modderdag klimboom4
Alle kinderen van het Kinderdagverblijf IKC Klimboom mochten donderdag, op Modderdag, lekker vies worden. De leidsters hadden buiten vele leuke spelletjes neergezet voor de kinderen met veel water, aarde en modder.


Van baby tot kleuter, allemaal konden ze ervaren dat het spelen met modder heel leuk kan zijn. Kindjes die niet helemaal vies wilden worden konden aan de rand van een bak lekker spelen met aarde, water en vrachtautootjes, maar er waren ook kindjes die de glijbaan afdurfden om in het modderige zwembadje te belanden. Kindjes konden in de modderkeuken heerlijke taartjes bakken of eendjes vangen in een modderig zwembadje vol water. Ook het blote voetenpad was een groot succes, met blote voetjes liepen de kinderen over zand, door water en aarde om de verschillen goed te kunnen voelen.

 modderdag klimboom  modderdag klimboom2  modderdag klimboom3


Leidster Nancy van Iersel: “Het is heel belangrijk voor de kinderen dat ze niet bang hoeven te zijn om vies te worden en gewoon kunnen genieten van het gevoel van aarde, water en modder in hun handjes!”
Voor de kleine archeologen was er een bak met heel veel aarde en kleine verstopte spulletjes die zij mochten zoeken. De modderdag werd afgesloten met een waar moddergevecht onder de leidsters, waarna iedereen buiten met warm water uit de tuinslang afgespoeld werd. Alle kinderen hadden droge kleren bij zich, waarna zij binnen schoon en droog weer lekker verder konden spelen.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-