Op maandag 10 juli van 13.30 uur tot 16.00 uur viert Palestein een feestje. Zie hoe mooi Palenstein wordt en wat er in de zomervakantie te doen is. Leren, ontmoeten en een echte vakantiesfeer staan deze dag centraal. Doe mee aan de workshops, drink een buurtbakkie mee of stap actief op de fiets voor een mooie fietstocht.

20230626 dag van palenstein copyDe workshops en activiteiten worden georganiseerd door talentvolle vrijwilligers van o.a. Piëzo en verschillende wijkteamleden. Deelname is gratis.

Wat is er allemaal te doen?

Om 13.30 uur opent wethouder Ronald Weerwag de middag. Daarna kunt u meedoen met tal van activiteiten:

Fietstocht Meerpolder Piëzo organiseert onder leiding van Gerjo (vrijwilliger) een mooie fietstocht van ongeveer 19 kilometer. Start- en eindpunt aan het Rakkersveld 253. Aanmelden is nodig.

Activiteiten voor kinderen en jongeren Er worden verschillende leuke activiteiten voor kinderen en jongeren georganiseerd. Voor de kleintjes is er stoepkrijten, glittertattoo en sport in de gymzaal. Jongeren worden uitgedaagd in verschillende sportactiviteiten buiten op het basketbalveld.

Buurtbakkie De gemeente en de wijkagenten zijn er met de buurtbakkie-bus en een mobiel terras. Ze gaan met u in gesprek over wat u van de wijk vindt. U vindt hier ook koffie en thee en iets lekkers voor erbij.

Culturele dame De dame van Wijck gaat graag met u in gesprek over culturele evenementen in de wijk. Dat doet zij uiteraard op geheel eigen wijze.

Duurzame Bingo Van 13.30 tot 14.30 uur organiseert Jet van Piëzo een Duurzame Bingo voor 60+ (maximaal 18 deelnemers). De Bingo is in ruimte M011 van Castellum. Aanmelden is verplicht.

Ansichtkaarten diamond painten Rita van Piëzo zorgt ervoor dat 10 inwoners kunnen meedoen aan diamond painting. De activiteit is in Castellum ruimte M012. De activiteit duurt van 13.30 uur tot 14.30 uur. Aanmelden is verplicht.

Inductie kookworkshop De lekkerste gerechten kook je op inductie. Goed voor het milieu, veilig en makkelijk. Chefkok Sander neemt u van 13.30 tot 16.00 uur mee in de wondere wereld van gasloos koken. Kom dat zien en proeven!

Tulpen schilderen op canvas voor beginners Maximaal 8 volwassenen kunnen zich aanmelden voor deze activiteit. De activiteit duurt van 13.30 uur tot 16.00 uur. Aanmelden is verplicht.

Expositie Schilderkunsten De deelnemers van de schilderles van Lydia exposeren in het Atrium van 13.30 uur tot 16.00 uur. De expositie is te zien van 14.30 uur tot 16.00 uur.

Informatiemarkt Tijdens de Dag van Palenstein wordt getoond welke bouwprojecten zijn afgerond en wat er binnenkort in Palenstein gebouwd wordt. Ook krijgt u hier veel informatie over hoe u de wijk nog duurzamer kunt maken en n informatie over maatschappelijke partijen die actief zijn in de wijk.

Stroopwafels bakken De cliënten van Activisie maken stroopwafels. Ook kunt u meedoen aan een oefening om uw hersenen te trainen en krijgt u informatie over: Niet Aangeboren Hersenletsel.

Lief en Leedstraten Bloemen voor de zieke buurman? Een klein kadootje voor de buurjongen? Wordt u ook gangmaker in u straat? Bij de stand van Lief en Leed krijgt u alle informatie en kunt u zich direct aanmelden.

Meezingen en dansen Zin in een dansje of lekker meezingen met bekende muziek? Ron van Etten treed op met een gitaar voor de volwassenen uit de wijk.

Aanmelden

Voor een aantal activiteiten is aanmelden verplicht. Doe dit door binnen te lopen bij de balie inZet/Piëzo, Rakkersveld 253 of te bellen naar 079-888 5550. Voor meer informatie kunt u terecht bij Christine Advokaat sociaal cultureel werker bij Piëzo, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-