1E287B0C 34D1 41D6 A05C E0799D0D58CFHet wekelijke lunchconcert in de Oude Kerk gevestigd in de Dorpsstraat vindt woensdag 28 juni plaats. Muzikanten Marie-Christine Goergen (dwarsfluit) & Harm Jan Schenkel (vleugel) spelen verschillende muziekstukken van o.a Handel, Verhey en Schenkel.

Marie-Christine Goergen
Is musicus, musicologe en muziekdocente. Zij studeerde fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Haar interesse ligt bij de vraag wat het effect van muziek en musiceren is op mensen en welke ontwikkelingen dat tot gevolg heeft. Samen met collega’s speelt zij een succesvolle reeks concerten en muziektheatervoorstellingen voor kinderen. Daarnaast geeft Marie-Christine dwarsfluitles en aanvangsonderwijs in Schiedam en bij Muziekmeesters Westland in 's Gravenzande en is zij begeleidend pianiste bij diverse koren.

Harm Jan Schenkel
is begonnen als hoboïst en organist en studeerde Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Na het behalen van zijn ingenieursdiploma studeerde hij aan het conservatorium van Rotterdam waar hij in 2011 afstudeerde als jazz componist en arrangeur. Momenteel is hij pianist, organist en dirigent van verscheidene koren. Hij werkte in verschillende rollen mee aan concerten en projecten. Hij geeft interactieve workshops over muziek, improvisatie en de Lean (bedrijfs) filosofie. Ook heeft hij een eigen soloprogramma ontwikkeld, getiteld AMUSE, een cocktail van een concert en cabaret. Hoofdzakelijk componeert en arrangeert hij muziek voor orkesten: HaFaBra, big band, koren, orgel, piano en allerhande bezettingen in de jazz, pop- en klassieke muziek. Als componist is hij steeds op zoek naar de spanning tussen deze drie werelden.

Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage. De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur. De concerten worden mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer en gemeente Zoetermeer. Meer concerten en programma’s kunt u ook vinden op de website van de stichting: www.herbergoudekerk.nl

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-