Alp dHez copyTien jaar geleden deed Marion Moerland ook al mee met de Alpe d'HuZes. Toen, omdat zij als ex-kankerpatiënt met Stichting 2climb2raise mee wilde fietsen achterop de tandem. Donderdag 1 juni heeft ze ‘de berg weer gedaan’ met dezelfde stichting, deze keer wandelend. En het is haar weer gelukt!

Stichting 2climb2raise helpt (ex) kankerpatiënten om mee te doen aan de Alpe d'HuZes, wanneer het alleen niet meer gaat. (Ex)kankerpatiënten mogen dan als ‘stoker’ achterop de tandem naar boven, met een goede en ervaren fietser (de captain) voorop en met solofietsers als begeleiders ernaast. Sporten en bewegen kan helpen prettiger te herstellen na behandelingen. Dat is ook de ervaring die Marion heeft. “Het is een fijne club mensen die ervoor zorgen dat je je welkom voelt. Die je stimuleren en steunen, die ontzorgen en die je het vertrouwen geven dat het je gaat lukken, ook al ben je geen topsporter!” zegt Marion. “Want het lukt, echt! Mij is het ook gelukt; toen op de tandem en nu lopend!”

326270714 420902806867278 5763744335374061643 n

Marion is deze keer, samen met haar vriendinnen Sabine Vancraeynest en Ellen Borger, de berg gaan bewandelen. Sabine fietste 10 jaar geleden mee achterop bij haar man Ferry, die tot groot verdriet vorig jaar aan kanker is overleden. Een grote reden om dit jaar mee te doen. Ellen is als begeleider meegegaan. Heb je één keer eerder achterop de tandem gezeten bij het team van 2climb2raise, dan mag je daarna nog één keer als solofietser of wandelaar mee. De tandems blijven gereserveerd voor degene die de eerste keer als (ex)kankerpatiënt meegaan, zodat anderen ook de gelegenheid krijgen.

Het doel om mee te doen is uiteraard het verzamelen van geld voor betere behandelingen tegen kanker. Samen met het KWF is dit evenement groots opgezet. Het totaal wat de Alpe d’HuZes op donderdag 1 juni al had opgehaald was € 17.022.738,- Er kan nog tot september gedoneerd worden. Op https://www.opgevenisgeenoptie.nl/kan er onder de namen van de dames gedoneerd worden; iedere euro helpt. 

Foto: Marion, Ellen en Sabine in de Franse Alpen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-