DSC 8989

Wethouder Van der Meer opent samen met de jongste en de oudste leerling het schoolplein

Basisschool Wereldwijs in Meerzicht heeft een nieuw groen schoolplein met veel uitdagingen en speelmogelijkheden voor de kinderen. Het schoolplein werd vrijdagochtend geopend door wethouder Marijke van der Meer, jeugd en onderwijs, en alle kinderen van de school.

 DSC 8980  DSC 8986


Het groene schoolplein was een grote wens van de school, die via allerlei acties geld inzamelden. Zo werd er een sponsorloop gehouden door de kinderen en organiseerde de leerlingenraad een statiegeld actie. Met hulp van Fonds 1818 en de gemeente Zoetermeer die bijdroeg vanuit het programma Duurzaam en Groen, kon het schoolplein gemaakt worden door Hoek Groen.

 DSC 8991  DSC 8993De leerlingen van de school hebben zelf hard nagedacht wat zij graag zouden willen zien op hun schoolplein. De kinderen van de leerlingenraad gingen alle klassen rond om iedereen om ideeën te vragen. Zo ontstond er een groen schoolplein met veel speelmogelijkheden, natuurlijke materialen om te klimmen, een tunneltje, schommels en veel groen. Leerlingen van de leerlingenraad: “Er is ook een speciaal plekje waar kinderen zich terug kunnen trekken als ze even alleen willen zijn of verdrietig zijn. En een toegankelijke schommel, ook voor kinderen die niet zo goed kunnen bewegen!”
De leerlingenraad had een parcours uitgezet, waarmee alle kinderen alle hoekjes van het nieuwe schoolplein konden uitproberen. Daarna was het tijd voor lekkere poffertjes om bij uit te blazen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-