IMG 5083

 Marjolein Valette- bewoonster en medeorganisator, wethouder Ingeborg ter Laak en kunstenaar Tobias Becker Hoff van Urban Art studio, in gesprek over de totstandkoming van het kunstwerk.

Woensdagmiddag 24 mei was het groot feest op Dijkwater in Meerzicht. Het voetgangerstunneltje met mooie street-art, een samenwerking van Vidomes en bewoners werd feestelijk geopend wethouder Ingeborg ter Laak.

Het tunneltje was al jaren een doorn in het oog voor de bewoners en omwonenden, veel hangjongeren, afval, ongewenste graffiti op de muren en een onveilig gevoel. Na veel klachten en vragen hierover is woningbouwcorporatie Vidomes met de bewoners in gesprek gegaan en is er een samenwerking ontstaan met een mooi ontwerp voor het tunneltje. 


Tobias Becker Hoff van Urban Art Studio, al bekend van het kunstproject in de nabij gelegen fietstunnel onder de Afrikaweg, kon aan de gang met het onderwerp waar de meeste stemmen voor waren opgehaald: Natuur'. Tobias legde uit dat hij de straatnaam centraal heeft gesteld door  dieren af te beelden die je bij het water langs de dijk kan vinden.

 312416356 453139953611761 1519831239853467967 n  IMG 5070

 

Deze dieren vind je ook terug op de prachtig beschilderde muren die met een speciale laag zijn behandeld om het werk van ongewenste amateurkunstenaars en vandalisme tegen te gaan.

Bewoonster Marjolein Valette is al jaren fan van de kunstprojecten van Tobias en werkte samen met de bewoners van de werkgroep enthousiast mee aan het tot standkomen van dit project. Ook was de band Giantie voor deze gelegenheid op dit feest aanwezig, zanger Clarenze is een medebewoner van de flat.
Er werd veel gedanst in stijl, maar de polonaise kon niet ontbreken op deze zonnige dag die voor jong en oud een waar feestje was.
 

 IMG 5064  IMG 5087  IMG 5099

 

Foto's en Tekst, Marja de Laaf 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

 

 

-advertenties-

-goede doel-