dodenherdenking zoetermeer 2023 088Burgemeester Bezuijen legde donderdagavond 4 mei weer kransen namens de gemeente Zoetermeer bij de Herdenking. In het Wilhelminapark was zoals altijd weer veel belangstelling voor de plechtigheid, maar ook elders in de stad werd stil gestaan bij de slachtoffers.

De Zoetermeerse stoet voor de herdenking 4 mei vertrok vanaf het Nicolaasplein, met als eerste stop de erebegraafplaats van de Oude Kerk. Hier werden kransen gelegd bij het eregraf van de Amerikaanse piloot John McCormick en Jacob Leendert van Rij, Cornelis van Eerden en Jan Hoorn. Naast burgemeester Bezuijen legde ook chief warrant officer Rendon, als vertegenwoordiger van de ambassade van de Verenigde Staten van Amerika, hier een krans.

 dodenherdenking zoetermeer 2023 057  dodenherdenking zoetermeer 2023 092Burgemeester Bezuijen: “Wij weten niet beter dan dat we in vrijheid leven. Dat het ook bij óns heel anders is geweest, mag daarom nóóit worden vergeten. Mijn ouders maakten de oorlogsperiode mee. Het is aan ons om die herinneringen levend te houden.”
Eva Pribnow van basisschool De Springplank in Seghwaert droeg het gedicht ‘De tijd’ voor, dat is gemaakt door de 14-jarige Ilja Boersma.

 dodenherdenking zoetermeer 2023 098  dodenherdenking zoetermeer 2023 111


De burgemeester raadde ook iedereen aan een bezoek te brengen aan de tentoonstelling ‘Verzet en Vrijheid’ die sinds het afgelopen weekend bij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer in de Dorpsstraat te zien is.

Foto's: Guus Pauwels

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-