molenontbijtNationale Molendag op zaterdag 13 mei is een mooie gelegenheid om lekker te ontbijten bij Molen De Hoop. Honderden molens in Nederland zijn op die dag geopend voor bezoek en bij onze eigen Molen De Hoop kan je terecht voor ontbijt, rondleidingen en lekkernijen.

De Nationale Molendag is een mooie gelegenheid om te ontdekken wat molens doen. Water pompen, olie persen, hout zagen of graan malen. De Zoetermeerse Molen De Hoop is een graanmolen, wat ook te zien zal op deze dag.

 

Om 11:00 uur openen de deuren van molen De Hoop aan de Eerste Stationsstraat 37a. Een bekertje koffie of thee staat voor u klaar met een proeverij van zelfgebakken lekkernijen. Deze proeverij is mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers, die u iedere zaterdag welkom heten in de molenwinkel. Natuurlijk is er voor de kinderen limonade met iets lekkers. Zij kunnen ook zelf meel malen op een mini-molensteen. En er zal een wedstrijd zijn met een leuke prijs. Gezellige muziek klinkt in en rond de molen en de wieken zijn feestelijk versierd.

De sfeervolle molenwinkel is natuurlijk, zoals elke zaterdag, geopend van 11 tot 17 uur. Rondleiders van de molen staan klaar om bezoekers mee te nemen op een reisje door het prachtige monument (van 13:00 tot 16:00 uur).

 

Ammerlaan Molenontbijt – met hulp van Rotary Zoetermeer

Ook op zaterdag 13 mei, tussen 9 en 11 uur, houden wij weer het Ammerlaan Molenontbijt. Ook dit jaar zowel beneden rond de molen als boven op de stelling.
Beneden begint het ontbijt om 09:00 uur en de kosten daar zijn € 10,00 p.p. Boven kunt u tijdens het ontbijt genieten van een prachtig uitzicht. Daar begint het ontbijt om 09:30 uur en zijn de kosten € 25,00 p.p. Het aantal plaatsen boven is beperkt tot 30.
Kaarten zijn te koop in de molenwinkel en bij Bakker Ammerlaan in de Dorpsstraat. Indien nog beschikbaar, worden de laatste kaarten voorafgaand aan het ontbijt verkocht op 13 mei 08:45 uur bij de molen. Met uw deelname doet u meteen een eenmalige donatie en steunt u de stichting, want de netto-opbrengst is geheel bestemd voor het onderhoud van de molen.

 

De Zoetermeerse Molen is er voor jong & oud

Om alle kinderen een kans te geven om met hun opa en/of oma naar het Molenontbijt te komen geeft Rotary Zoetermeer 100 kaarten weg.
Wil je kans maken op deze kaarten? Maak dan een mail waarom jij met je opa en/of oma wilt ontbijten bij de Molen! Stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De prijswinnaars ontvangen bericht. Maximaal 4 kaarten per aanmelding.

Uiteraard hoopt de organisatie op mooi weer. Bij slecht weer staan er beneden tenten om droog te zitten en verhuist het ontbijt boven naar binnen.

 

Foto: M. Kievits

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

 

-advertenties-

-goede doel-