Beeld Persbericht Beiaard concertSpeciaal voor Bevrijdingsdag is zaterdag 6 mei in de Dorpsstraat een carillonconcert te beluisteren. Johan van Oeveren, de vaste beiaardier van de Oude Kerk zal op het carillon vanaf 12 uur diverse liederen spelen die te maken hebben met het Bevrijdingsfeest.

 

Zo zullen liederen te horen zijn uit Valerius Gedenkclanck (Merck toch hoe sterk, Gelukkig is het land, Slaet op den trommele, etc.) en songs van Vera Lynn.
Het carillon van de Oude Kerk telt 47 klokken, het kleinste klokje heeft een doorsnede van bijna 19 centimeter en de grootste meet maar liefst 92,5 cm, bijna net zo groot als de Mariaklok uit 1571, die ook in de toren hangt. Elke klok bevat de naam van de maker en letters die tezamen de spreuk vormen: "Wij dragen en doen klinken de jonge stem van de nieuwe stad".


Dit concert kan buiten worden beluisterd in de Dorpsstraat of in het nabijgelegen Wilhelminapark. Het concert start om 12 uur en zal ongeveer een uur duren.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

 

-advertenties-

-goede doel-