PHOTO 2022 12 30 10 05 14De totale kosten voor het herstel van de Mandelabrug lopen op tot maximaal 8 miljoen euro. Wethouder Van der Meer laat de raad in een memo weten rekening te houden met hoge kosten voor het herstel van de Zoetermeerse brug.

 

De brug moest met spoed in december 2022 hersteld worden, een brugdeel is daarbij weg gehaald en vervangen door een noodbrug. Wethouder Van der Meer kon tijdens deze nood-werkzaamheden niet aangeven wat de kosten hiervoor zouden zijn. Van der Meer in december 2022: “De de veiligheid van de brug was het allerbelangrijkst, dat moest meteen geregeld worden. De kosten zoeken we later wel uit.”

  

Herstel Nelson Mandelabrug 4.9 miljoen

Door de aannemers is in december het brugdeel boven de A12 weggehaald, is ondersteuning aangebracht bij de brugdelen boven de Zuidweg en het NS-spoor en is er een tijdelijke noodbrug geplaatst. Een deel van de Zuidweg en het Nootdorpsepad zijn omgelegd. Daarnaast zijn er kosten gemaakt voor de personele inzet en communicatie.

Ingenieursbureaus zijn nu nog aan het rekenen over de vervolgstappen. Er komt aanvullend onderzoek naar de scheurvorming en er moet beoordeeld worden in hoeverre maatregelen voor het deel van de brug boven de RandstadRail noodzakelijk zijn.

 

Verdere kosten

Tijdens de werkzaamheden aan de Nelson Mandelabrug zijn verkeersmaatregelen genomen, waaronder de inzet van verkeersregelaars en het instellen van omleidingsroutes. Daarnaast is vervangend vervoer ingezet tijdens de sluiting van de brug. De kosten voor deze verkeersmaatregelen en het vervangend vervoer zijn 700.000 euro.

De gemeente huurt het tijdelijk brugdeel boven de A12. voor de komende 5 jaar is deze huur vastgesteld op 400.000 euro.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-