sport en gezondmarktWinkelcentrum Buytenwegh organiseert zaterdag 6 mei de Sport, Spel en Gezondmarkt. Op het Kentgensplein komen verschillende kramen met gezonde keuzes in voedsel, het publiek mag hier ook van proeven. Sportverenigingen uit de wijk geven demonstraties en open lessen.

Lekker en gezond eten en nog betaalbaar ook, in Winkelcentrum Buytenwegh krijg je nieuwe ideeën voorgeschoteld voor bijvoorbeeld lekkere snacks. Kinderen grijpen uit school al snel naar de snoeppot, maar hun lekkere trek kan ook op een gezonde manier worden gestild met bijvoorbeeld fruit of snoepgroente. Laat je informeren bij de verschillende kramen en proef wat lekkere nieuwe en gezonde smaken.

Om lekker veel te bewegen kunnen de kinderen meedoen aan Oudhollandse spelletjes. Opa en oma hebben deze ook  nog gespeeld, maar hoepelen en hinkelen zijn nog steeds leuk, óók voor de moderne jeugd!

Ook sporten is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Voor de jeugd, maar zeker ook de volwassenen uit de wijk, laten verschillende sportclubs hun sport zien in een demonstratie. Vaak mag je daarna ook even meedoen en proberen of deze sport ook iets voor jou is. Budovereniging Tomo no Kai geeft een demonstratie karate met de leden van de club en zal ook het iaido, de kunst van het Japanse zwaard, demonstreren.

Bezoek de Sport en Gezondmarkt op het Kentgensplein in Buytenwegh op zaterdag 6 mei van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-