foto 4 duwers copyZaterdag 15 april, tijdens de landelijke Lions Doen actie, hebben leden van de Zoetermeerse Lionsclubs: Zoetermeer, De Meerbloem en Soetermare, samen de handen uit de mouwen gestoken om de bewoners van de Morgenster een leuke rolstoel wandeltocht te bezorgen.

De kamers van de bewoners van de Morgenstern in het Dorp zijn gefaseerd gemoderniseerd en die werkzaamheden waren 15 april afgerond. Door de verbouwing is er nu weer ruimte voor het maximum aantal bewoners van 59. Een mooie samenloop van omstandigheden dus met de Lions actie die, deze dag werd verzorgd.

In de middag werd er een leuk rondje Oud-Zoetermeer gemaakt met een 15-tal bewoners. Coördinator Welzijn van de Morgenster, Corine Helder, had voor de nodige rolstoelen gezorgd en na een korte ‘duw instructie’ werd er vertrokken. Hoewel de zon af en toe verdween was het over het algemeen goed ‘duwweer’. Doordat de groep 15 wandelaars groot was, moest Lionslid Arnold verplicht als verkeersbegeleider optreden. “Het duwen van een rolstoel is niet echt vermoeiend, maar je moet je wel bewust zijn dat je de verantwoordelijkheid hebt voor een medemens”, vertellen Corina en Arnold.

 foto1 Corina  foto2 instructie


Tijdens de rolstoelvriendelijke wandeltocht werden er diverse verhalen tussen de duwers en de bewoners uitgewisseld. Iedereen had het reuze naar de zin. De route ging door het park en langs het water waar de bloemen volop in de bloei stonden. Na afloop was er tijd en plek om samen met de ‘geduwden’ een afsluitend drankje en een broodje kroket te nuttigen. Zowel de duwers als de bewoners vonden het een heel geslaagde middag.

 foto3 bewoners  foto 5 duwers  foto 6 duwers  foto 8 kroket

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-