Thea Riesebos en Maud SauerWoensdag 5 april zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Thea Riesebos (orgel) en Maud Sauer (alt hobo). Het concert zal starten om 12.45 uur en ongeveer een half uur duren.

Thea Riesebos studeerde aan het conservatorium orgel, klavecimbel en kerkmuziek. Zij werkt als dirigente, organist en repetitor voor diverse (kerk)koren in onder andere Amsterdam en Haarlem. Daarnaast geeft ze concerten in Nederland en in het buitenland. Zij is regelmatig te beluisteren op radio en televisie en componeert ook liederen, die in verschillende liedbundels zijn gepubliceerd.

Maud Sauer studeerde hobo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Al tijdens haar studie kwam zij in aanraking met de geïmproviseerde muziek. De spontaniteit, dingen uitproberen die nog niet algemeen aanvaard zijn en je eigen rol bepalen, deze elementen uit de geïmproviseerde muziek werden bepalend in haar leven.

Maud Sauer is daarnaast ook componiste. Vanaf 1980 heeft ze stukken gecomponeerd voor verschillende ensembles, een aantal werken zijn opgenomen. Zij is verder actief als adviseur voor startende creatief ondernemers. Op het programma dat zij zullen spelen in Zoetermeer staan werken van o.a. Besozzi, Mauer, C. P. E. Bach en A. Vivaldi
 
De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-