20230325 37446

Opening van Gezondheidsmarkt Meerzicht

In Winkelcentrum Meerzicht werd na jaren afwezigheid weer een gezondheidsmarkt gehouden. De markt werd gemist, zo blijkt uit reacties van bezoekers in Meerzicht. De drukbezochte markt werd geopend door wijkwethouder Ingeborg ter Laak.

 20230325 37453  20230325 37465


Wethouder ter Laak bedankte in haar opening wijkbewoonster Marja de Laaf, die het leeuwendeel van het werk verrichtte om de markt te organiseren. Marja woont sinds 1994 in Meerzicht en kwam op het idee van de markt via het project ‘Meerzicht in Actie’. Marja: “Tijdens gesprekken met de wijkbewoners merkten we dat er onder de mensen in Meerzicht veel behoefte is aan meer informatie over gezondheid. De mensen hebben geen overzicht waar ze terecht kunnen. Op deze markt bundelen we informatie over medische gezondheid, voeding, beweging en financiën. Want als je geldzorgen hebt, merk je dat ook vaak in je gezondheid.”

 20230325 37467  20230325 37470


Op de markt stonden verschillende 'straatjes' met kraampjes, bij het gezondheidsstraatje kon je bijvoorbeeld onder andere gratis je bloeddruk en glucosewaarden laten meten door medewerkers van het ziekenhuis. Een diëtist gaf adviezen en kon je vetpercentage meten. Even verderop, in het sportieve straatje, kregen de bezoekers informatie over lichamelijke beweging en sporten en ook kon je je laten adviseren op het gebied van geldzaken, gezonder eten, opvoeding en nog veel meer. 

Winkeliers van het winkelcentrum deden ook mee aan de markt en deelden gezonde lekkernijen uit.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

Foto's: Rita Soutendijk en Jeroen Stahlecker

-advertenties-

-goede doel-