20230314 37285Afgelopen maand zijn ruim 2200 panelen op het dak van SilverDome geplaatst, een belangrijke stap in het verduurzamen van SilverDome. De afgelopen periode is hard gewerkt aan de technische upgrade van SilverDome.

 

Laurens van der Windt, SilverDome Zoetermeer: “Ons streven is komende zomer volledig van het gas af te zijn. De douches zijn recent voorzien van elektrische ketels en op dit moment worden de zalen voorzien van airco installaties die kunnen koelen en verwarmen. Dit alles gaat door tot aan de vervanging van het gasfornuis in de keuken.”

 

Het grootste project hierin is de komst van de zonnepanelen. Hiermee verwacht Silverdome gemiddeld een besparing van ca.40 tot 50% te behalen over het gehele jaar. Met de extreem gestegen energiekosten was de versnelde komst van de panelen een bittere noodzaak.
Laurens van der Windt: “Deze investeringen zijn mogelijk gemaakt door eigenaar Aprisco Leisure BV, daar wij als één van de weinige kunstijsbanen geen structurele subsidie ontvangen van de overheid. We hebben met een klein team het schip staande gehouden, zeker ook in de corona periode, en vanuit daar met de hulp van eigenaar Aprisco Leisure BV alles weer in de steigers kunnen zetten, zodat we straks weer op volle vaart vooruit kunnen.”

 

Meer duurzame ontwikkelingen

De zonnepanelen zijn niet de enige duurzame ontwikkeling bij Silverdome, die sinds kort ook een elektrische zamboni, ijsdweilmachine, heeft. De machinekamer is aangepakt met o.a. het isoleren van de glycolbak, revisie van de compressoren, vervanging van de koelwater- en glycolpompen naar energiezuinige pompen. Deze zomer wordt de koeltoren volledig vervangen en de stadionverlichting verder vervangen naar Led. Ook is de centrale ontvochtiginginstallatie, die gasgestookt was, vervangen door een volledig nieuwe elektrische Munters ontvochtigingsinstallatie.

 

Ook de buitengevel wordt nog aangepakt in een nieuw jasje gestoken. Laurens van der Windt: “We zijn er nu klaar voor om het aanbod aan vrijteijdsactiviteiten verder uit te breiden. Naast Ice en Events hebben we ook de pijler Fun toegevoegd, waarbij we binnenkort een nieuwe locatie van Axe Throwing (Hakbijlgooien) zullen openen.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-