projecten van doornenplantsoen motion beweeg college schetsHet MOTION Beweeg College aan het Van Doornenplantsoen is verouderd en te groot, de school krijgt een nieuwbouw locatie. Op de eerste schetsen van de nieuwbouw is te zien dat de nieuwe school op het grasveld tegenover de oude locatie komt.

 

projecten van doornenplantsoen alt bouwloc mbc herontwikkelperceel 0De locatie waar de school nu staat, 12.000 m2, komt na de nieuwbouw vrij, maar hier is nog geen gebiedsvisie voor. Tegelijk met de nieuwbouw van de school wordt ook een nieuwe sporthal gebouwd, die overdag gebruikt zal worden door leerlingen van de school, maar op andere momenten door Zoetermeerse sportverenigingen en gehandicapten- en wedstrijdsport. Een aantal gezamenlijke ruimten zal worden gedeeld met het MOTION Beweeg College (entree, garderobe, kleedruimte, toiletten). Dankzij deze samenwerking wordt de sporthal optimaal benut.

 

Ontwerpfase

De bouw van de school zit nu nog in de ontwerpfase. Naar verwachting kan herfst dit jaar een aannemer gezocht worden en begint de bouw in maart 2025. Het college heeft op 14 maart 2023 ingestemd met het voorontwerpbestemmingsplan ‘Van Doornenplantsoen’. Het definitieve bestemmingsplan moet nog goedgekeurd worden. Een Milieueffectrapport (MER) rapport is volgens het college niet nodig omdat geen belangrijke nadelige gevolgen te verwachten zijn voor het milieu.

 

Motion Beweeg College

Bij het Motion Beweeg College is elke dag aandacht voor bewegen, de leerlingen kunnen kiezen uit drie richtingen: voetbal, dans of algemeen beweging. In het gebouw wordt hier rekening mee gehouden. Ook komt er een aula en een schoolkantine. Het nieuwe schoolgebouw krijgt een oppervlak van maximaal 6.200 m2 en wordt maximaal 15 meter hoog. Als het klaar is, kunnen maximaal 550 leerlingen les krijgen in het Motion Beweeg College.

 

Tekening nieuwe gebouw: Eerste impressie/schets van de mogelijkheden op basis van het ruimtelijke kader. Beeld: Architect De Twee Snoeken (Den Bosch)

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-