20230316 37310Het Beroepenfeest van VMBO On Stage vierde donderdag 16 maart het 10-jarig jubileum. Tien jaar geleden bezochten Zoetermeerse VMBO leerlingen voor het eerst de markt met vele beroepsbeoefenaren, nu kwamen er bijna 1000 leerlingen langs voor informatie en inspiratie.

 

Dennis Wiersma, minister PO en VO, opende de derde ronde van On Stage in de Dutch Innovation Factory. Honderden leerlingen van Oranje Nassau College Clauslaan liepen achter de drumband aan de grote trap op en werden door alle beroepsbeoefenaren verwelkomd.
Wiersma vertelde de leerlingen om vooral hun droom te volgen. “Laat je niet klein maken, of zeggen dat het niet kan. Haal eruit wat erin zit!”

 20230316 37328  20230316 37322
 Minister Dennis Wiersma  De brassband zorgt voor een extra feestelijk gevoel

20230316 37312Beroepenfeest en Doe Dag

Op het Beroepenfeest kunnen de leerlingen contact leggen met een bedrijf naar keuze, om dan een afspraak te maken voor een werkbezoek op de Doe Dag twee weken later. Zo nemen zij alvast een kijkje bij het werk wat ze later willen gaan doen.
inZet zoetermeeronstage copyDiane Visser is coördinator stage bij Junis en al vanaf de eerste keer dat On Stage werd georganiseerd actief op de beroepenmarkt. Diane: “We willen iedereen een kans geven op een leuke baan. Het leuke is dat stagiaires van de eerste jaren nu mijn collega’s zijn! Zij hebben een dagje meegelopen op de Doe dag, daarna vaak een stage bij ons gedaan tijdens hun opleiding en vervolgens gesolliciteerd.”

 De professionals van inZet legden geïnteresseerde  jongeren uit welke functies er allemaal zijn in de zorgsector, want dat zijn er nogal wat. Ook werden de richtingen toegelicht: zoals jeugdzorg, gehandicaptenzorg, verslavingszorg en ga zo maar door.

 

 

20230316 37340Goed voorbereid

De leerlingen worden goed voorbereid op de beroepenmarkt. Op school zijn ze al weken bezig met het ontwerpen van een visitekaartje en krijgen netwerktraining. Volgens een van de leraren van het ONC gaan de meeste leerlingen dan ook doelgericht op het bedrijf van hun keuze af. Ze mogen twee afspraken maken voor de Doe dag, zodat in verschillende bedrijven of branches kan worden meegelopen.
Wethouder Jan Iedema: “Het is mooi dat er dit jaar wat meer bedrijven zijn vanuit de technische beroepen, die hebben we hard nodig. Al deze leerlingen hier kunnen over een aantal jaar stuk voor stuk dingen die ik niet kan!”

 

Alle scholen met VMBO uit Zoetermeer doen mee aan On Stage: Erasmus College, Motion Beweegcollege, Oranje Nassau College Clauslaan, Oranje Nassau College Parkdreef en Picasso Lyceum Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-