Foto speaking compVrijdag 10 maart vond op het Alfrink College de door het Nuffic jaarlijkse georganiseerde regionale Speaking Competition voor tweetalige scholen plaats. Leerlingen uit klas 2 en 3 moesten een speech doen en de beste leerlingen gaan door naar de regionale competitie.

Het Nuffic is een organisatie die internationalisering binnen scholen bevorderd. De opdracht dit jaar was ‘Let’s celebrate….’ . Er bleken veel onderwerpen te zijn waarvan leerlingen vonden dat die, in deze soms voor hen ook moeilijke tijden, het vieren waard waren. De leerlingen bespraken heel uiteenlopende onderwerpen zoals het belang van vrede en vrijheid, maar ze vonden ook dat mensen zich moesten realiseren hoe belangrijk de gezondheidszorg en de emancipatie van vrouwen is.

Jeroen van Es, Afdelingsleider Onderbouw: "Het was hartverwarmend om te horen hoe enthousiast zij over hun onderwerp spraken en dat alles ook nog in echt fantastisch Engels. De winnaars zullen in april hun speech nogmaals mogen doen in de landelijke finale."

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-