gezondheidsmarkt marja

Organisator Marja de Laaf met de poster van de Gezondheidsmarkt

In winkelcentrum Meerzicht wordt op zaterdag 25 maart een gezondheidsmarkt georganiseerd. Op deze markt kan je op een leuke manier kennismaken met verschillende organisaties in Meerzicht. Het thema van de markt is een mix van gezondheid, beweging, gezonde voeding en welbevinden.

De gezondheidsmarkt wordt georganiseerd door wijkbewoners. Marja de Laaf woont sinds 1994 in Meerzicht en kwam op het idee van de markt via het project ‘Meerzicht in Actie’. Marja: “Tijdens gesprekken met de wijkbewoners merkten we dat er onder de mensen in Meerzicht veel behoefte is aan meer informatie over gezondheid. De mensen hebben geen overzicht waar ze terecht kunnen. Op deze markt bundelen we informatie over medische gezondheid, voeding, beweging en financiën. Want als je geldzorgen hebt, merk je dat ook vaak in je gezondheid.”

Zo kun je onder andere gratis je bloeddruk en glucosewaarden laten meten door medewerkers van het ziekenhuis en kan je een handknijpkrachtmeting en vetpercentage meting doen bij de diëtist. Daarnaast kan je je laten adviseren op het gebied van geldzaken, gezonder eten, lichamelijke beweging, opvoeding en nog veel meer. Alle metingen en informatie is gratis.

Voor de kinderen is er een letterspeurtocht, met aan het eind een kleine verrassing.

poster_gezondheidsmarktMarja: “Ik vind het een super leuke ervaring om dit te organiseren en ik ben er met volle enthousiasme ingestapt. Maar ondanks de vele medewerking van het winkelcentrum en de lokale ondernemers ben ik me wel rot geschrokken van de hoeveelheid werk die op me af kwam. En alle regeltjes waar je aan moet voldoen! Het is bijna niet te doen als gewone wijkbewoner, ik ken al die regels toch niet! Zonder de hulp van het Meerzicht in Actie team was me dit nooit gelukt. Ik ben er trots op wat we nu bereikt hebben.”

Ben jij hierin geïnteresseerd of wil jij graag weten waar je voor je hulpvraag of behoefte naar toe kan in Meerzicht? Kom dan naar de gezondheidsmarkt op 25 maart!

De entree voor deze markt is gratis, iedereen is welkom van 12.30-15.30 uur.
Locatie: Winkelcentrum Meerzicht, Middelwaard (wijk Meerzicht), 2716 CW Zoetermeer.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-