C6D0F51D B09B 42CA B45E 40B5C8AB716CEr wordt druk gesloopt, getimmerd en geschilderd in het witte karakteristieke pand aan het eind van de Dorpsstraat. Waar eerst nog een steak restaurant gevestigd was, opent eind april het Ministerie van Geluk haar deuren. De zaak wordt het eerste plantbased restaurant van de stad.


Het contrast tussen de vorige zaak, een steak restaurant en het Ministerie kan niet groter. 

De droom van Stephanie van Schilt wordt na een zoektocht naar een geschikte locatie eindelijk werkelijkheid. Ze komt niet alleen in de gehoopte straat, maar ook nog op een prachtige locatie met drijvend terras. Stephanie, die van kleur, gezelligheid en duurzaam houdt, combineert dat allemaal in het nieuwe interieur van de zaak. Vooral de nieuwe bar en het toilet spatten van kleur. In het restaurant gedeelte4EFAFCB2 D9E1 4CD6 99B2 B6501902F368 vind je degelijk gemaakt vintage meubilair, kerkbanken en neutrale accessoires gecombineerd met kleur. Daarnaast staan vooral ook comfort en sfeer centraal voor Stephanie die daarmee een gevoel van thuis wil creëren. Stephanie: “Ik wil vooral dat mijn gasten na het eten met het knoopje van hun broek los nog blijven natafelen.”

3D geprint

Op de kaart van het restaurant vind je veel verrassende kleurrijke gerechten waarvan veel elementen huisgemaakt zijn. Je kunt er o.a. 3D geprinte steak, een veganistische garnaal en zalm van wortel op vinden. Op de drankkaart staan naast frisdrank en wijn uiteraard ook bier, naast bier van Kaapse brouwerij uit Rotterdam, waar haar vriend mede-eigenaar is, kom je er ook ROEM bier van de Zoetermeerse brouwerij op tegen. De cocktail fan kan genieten van espresso martine, gin&cocktail en whiskey met een bittertje en sinaasappel. Stephanie waardeert zelf een goede whiskey op zijn tijd. Er komen dus ook een paar van haar favoriete whiskey’s op de kaart.

Ministerie van Geluk

76646242 ABFC 4A39 BA20 7B462044735BStephanie koos er op haar 11de bewust voor om vegetariër te worden, inmiddels is ze al 5 jaar veganist. Ze heeft vroeger de hotelschool doorlopen en heeft daar ook enige keuken ervaring opgedaan. Toen zij in 2018 op haar 29ste besloot filosofie te gaan studeren zocht zij parttime iets erbij. Een studie als alleenstaande moeder en een baan van 9 tot 5 was geen optie. Uiteindelijk koos zij voor een veganistische foodtruck of in haar geval een eigen caravan die ze geel verfde en de naam Ministerie van Geluk gaf. ”De naam Ministerie van Geluk is bij mij blijven hangen toen ik eens hoorde dat Bhutan, een klein koninkrijk in de Himalaya, een ministerie van geluk heeft. Ik wil mensen ook een stukje geluk brengen met mijn eten”, vertelt Stephanie. Haar vuurdoop werd een groot dance event met 17.000 bezoekers. Na een paar festivals brak corona uit. Een mooi moment om veel zelf te maken, experimenteren en thuisbezorgen en catering uit te proberen.

 

De nieuwsgierige vleeseter

Door het thuisbezorgen kwam Stephanie erachter dat er veel vegetariërs en veganisten in Zoetermeer wonen en hoe groot de behoefte is aan een veganistisch restaurant. Door de jaren heen kreeg ze veel aanvragen voor bruiloften, verjaardagen, tuinfeesten en bedrijfsfeesten. Als straks het restaurant opengaat dan wordt dat 570CAF0C 0903 4F17 9286 A069C5AA1A3Fook de basislocatie waar de voorbereidingen voor catering en de foodtruck worden gedaan. Stephanie: ”Ik hoop niet alleen de veganisten en vegetariërs blij te maken, maar vooral ook de nieuwsgierige vleeseter, die bij veganistische gerechten alleen maar aan een blaadje sla denken.”

De planning voor de opening is nu de 1ste week in mei.
Het Ministerie van Geluk: Dorpsstraat 202
Donderdag en vrijdag van 16:00 tot 23:00
Zaterdag en zondag van 11:00 tot 23:00
Blijf op de hoogte via de socials van het Ministerie: https://www.facebook.com/ministerievangeluk

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-