Als dank voor zijn jarenlange inzet in de Buytenwegh, heeft Erik Bodman afgelopen zaterdag 4 maart een chapeaubeeldje uitgereikt gekregen van wijkwethouder Bouke Velzen. Bodman ontving de prijs onder meer omdat hij al ruim dertig jaar actief is in wijk- en buurtvereniging De Hoveniers.

Chapeaubeeldje copyHet chapeaubeeldje is een initiatief van de gemeente Zoetermeer. Met dit gebaar spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid in de wijk: mensen die hiermee een flinke betrokkenheid met de leefomgeving en de buurt laten zien. De prijs wordt jaarlijks één keer per wijk uitgereikt door de wijkwethouder.

‘Wandelend icoon’

Wethouder Velzen: “Erik is zo’n Zoetermeerder voor wie het chapeaubeeldje in het leven is geroepen. Hij is een wandelend icoon in Buytenwegh, iemand die met nuchterheid en organisatorisch talent mensen bij elkaar brengt.” Erik zorgt ervoor dat de band tussen de buurtbewoners verstevigd wordt, onder meer door het organiseren van buurtactiviteiten. Door deze buurtactiviteiten, zoals klaverjasavonden en bingo’s, verstevigt Erik de sociale samenhang van de buurt. Hij faciliteerde ruimte voor partners als Sensoor, GGZ, Taalpartners, Jabezz en de dovenkerkdiensten. Ook onderhoudt Erik namens de buurt contacten met de gemeente.

 Chapeaubeeldje 4  Chapeaubeeldje 3  Chapeaubeeldje 2 copy

 

De prijs werd uitgereikt in gezelschap van vrienden en familie van Erik Bodman. Erik is onlangs voor de liefde naar Brabant verhuisd, maar heeft zeker geen afscheid heeft genomen van Buytenwegh. “We zien Erik onverminderd allerlei buurtactiviteiten organiseren. Hij gaat altijd door, ondanks persoonlijke tegenslagen. Juist deze mensen, die hun inzet als vanzelfsprekend zien, zijn in wijken als Buytenwegh zo belangrijk”, zegt wijkregisseur Sabrina Verbarendse. 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-