VerkiezingenBij het PraatHuis, georganiseerd door het Gilde SamenSpraak, helpen vrijwilligers helpen anderstaligen beter Nederlands te leren spreken. Deze keer kwam raadslid Susanne Bout langs om over de verkiezingen (van 15 maart) én over Internationale Vrouwendag (op 8 maart) te praten.

Er werden daarbij veel plaatjes gebruikt om over deze moeilijke thema’s te vertellen, zodat het voor iedereen duidelijk werd waar het over gaat. Bout legde uit dat het bij de Provinciale Statenverkiezingen gaat het over wonen, ov, (snel)wegen en de fiets, werk/economie, klimaat & groen en energie.  En bij de waterschapsverkiezingen gaat het over droge voeten, waterstanden en schoon, voldoende en veilig drink- en zwemwater.

Bij het gedeelte over Internationale Vrouwendag vertelde ze over het ontstaan van de vrouwenbeweging eind 19e eeuw, over de invulling van Internationale Vrouwendag in verschillende landen en in verschillende jaren (begin van de 20e eeuw, jaren 70 en nu) en over de viering van Vrouwendag dit jaar in Zoetermeer, in het Stadstheater. Beide onderwerpen konden tot slot mooi aan elkaar geknoopt worden met informatie over ‘Stem op een vrouw’.

Susanne Bout: "Dit is de 3e keer dat ik een lezing mocht geven bij het PraatHuis. Ik heb ook al eens verteld over de gemeenteraadsverkiezingen en over Prinsjesdag. Als bestuurskundige en voorvechter van gelijke rechten vond ik deze lezing de leukste van de drie. Het onderwerp maakte heel wat los bij de aanwezigen en dat is natuurlijk de bedoeling van het PraatHuis: dat mensen erover gaan praten met elkaar, om hun Nederlands te oefenen".

Stemadvies geeft Bout niet bij deze bijeenkomsten, want het is tenslotte aan de mensen zelf om te bepalen op welke partij ze willen stemmen. Ze heeft iedereen aangeraden op mijnstem.nl te gaan ontdekken welke partij bij hen past. Bout voegt daar met een knipoog aan toe: "En dan natuurlijk op een vrouw stemmen."

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-