Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Voorlezen en Achterlezen.

boeken voor marktWat een pracht van een initiatief, die voorleesexpress, en mooi ook dat het goede gedrag beloond wordt. De wethouder had de eer om aan kinderen voorleesdiploma’s te mogen uitreiken. Nu schijnen kinderen zelfs een diploma te krijgen voor het afsluiten van hun zindelijkheidstraining zodat ik me afvraag of we niet doorschieten in het verstrekken van diploma’s. Maar ach, psychische zorg voor later. Voorlezen dus. Voorlezen voor kinderen. Wat een verbetering ten opzichte van de les lezen. Zeker als het om kinderen gaat. En terecht opgemerkt dat het te hopen is dat ouders het verder overnemen. Maar ook dat baart mij zorgen, want tenslotte, hoe komen kinderen aan taalachterstand.

Vrijwilligers die de VoorleesExpress laten rijden, trekken nu hun mond nog open maar toch houdt het een keer op. En dan? Daar was die boekenmarkt voor? Toch? Mooie kinderboeken voor de prijs van een week eten en voor sommigen misschien wel voor een maand. Met daarnaast een bibliotheek die kleiner en kleiner wordt. Mevrouw de wethouder, dat hoofdstuk is dan misschien wel afgesloten, maar sla eens die bladzijde terug en lees dat dan die ouders voor.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-