onthulling monument as uitstrooien willemjandebruin fotografie wj6 3311 hr.gif 580x320 q85 crop subsampling 2 upscale copy

Op het kerkhof van de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat is afgelopen zaterdag het asverstrooiings monument onthuld en in gebruik genomen. Voor nabestaanden die wél een plek willen hebben om de overledene te herdenken, maar geen behoefte hebben aan een persoonlijk urnengraf is het asverstrooiingsgraf een passende oplossing.

Verstrooiing is om milieuredenen niet overal meer toegestaan. Het Nicolaaskerkhof heeft geen eigen strooiveld, maar biedt dus wel de mogelijkheid om de as te strooien in het asverstrooiingsgraf op een speciaal daarvoor mooi vormgegeven locatie. De asverstrooiing kan desgewenst door de Nicolaasparochie begeleid worden met een kleine herdenkingsceremonie.

Het monument markeert dit asverstrooiingsgraf. Het kunstwerk is gemaakt door het Zoetermeerse bedrijf Bosch Glaskunst. Dit bedrijf specialiseert zich -naast andere glazen voorwerpen- in glazen grafmonumenten. Een aantal gulle parochianen en zakelijke relaties van het kerkhof hebben de financiering van dit prachtige kunstwerk mogelijk gemaakt. Wilt u meer weten over dit asverstrooiingsgraf? Stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(Foto Willem Jan de Bruin, Eindeloze Liefde Fotografie)

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-