beweegbankIn Entree maakt de gemeente een sportieve beweegroute voor iedereen, voor jong en oud en voor mensen met een lichamelijke beperking. De route is naar verwachting begin juli klaar en loopt door Entree, Driemanspolder en Meerzicht. Het start- en eindpunt is bij station Zoetermeer aan de Boerhaavelaan.


Op 21 februari tussen 19.30 en 21.00 uur is er een inloopbijeenkomst over de beweegroute bij Club Entree, Boerhaavelaan 33. Bewoners kunnen hier aangeven of ze nog iets missen en wat ze van de uitgestippelde route vinden. Er staan al veel beweegtoestellen gepland op de route, maar bewoners die een speciaal toestel willen, kunnen dit aangeven.

 

Wat is een beweegroute?

Op de beweegroute maakt u gebruik van het straatmeubilair in de omgeving en van extra beweegelementen. U wordt op een laagdrempelige manier uitgedaagd om in beweging te komen, lekker in de buitenlucht. Door de gemarkeerde stoeptegels en bordjes met beweeginstructies op de route te volgen, traint u uw balans, kracht en uithoudingsvermogen. De beweegroute biedt ook uitdagingen voor freerunners.

Entree verbinden

De gemeente wil de Entree, waarvan de bouw nog moet beginnen, nu al verbinden met Driemanspolder en Meerzicht. De route komt langs interessante plekken en (groene) randen van deze wijken. De beweegroute is een initiatief van de gemeente Zoetermeer, in samenwerking met sport- en zorgaanbieders, belangenorganisaties en de provincie Zuid-Holland.

 

Inloopbijeenkomst 21 februari: 19.30 en 21.00 uur
Boerhaavelaan 33
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-