Op het Alfrink College zijn de leerlingen en ook het personeel dit schooljaar begonnen met 20 minuten per dag stillezen om zo de achterstanden die landelijk merkbaar zijn op het gebied van begrijpend lezen tegen te gaan.

Foto leeschallengeIn de week na de zomervakantie werd de challenge aan alle leerlingen uitgelegd en kreeg elke leerling een boek, zodat iedereen goed beslagen ten ijs kon komen bij de start op maandag 29 augustus. Daarnaast zijn er op verschillende plekken in de school boekenkastjes te vinden met daarin boeken om tijdelijk te lenen.

Leesthermometer

Op maandag 29 augustus was er voor de brugklassen een feestelijke aftrap in de aula, met als gast Marco Kunst, de schrijver van het boek ‘Patroon’. Verder werd de leesthermometer onthuld en het doel bekend gemaakt: als er 15.000 boeken met elkaar worden gelezen, dan gaan de leerlingen aan het einde van het jaar naar een pretpark. De teller loopt aardig op dus de leerlingen hebben een goede kans dat dit gaat lukken.

Sinds de start van het project wordt er goed gelezen door de leerlingen. Het is rustig in school als er wordt gelezen en als je rondkijkt, zie je dat iedere leerling in een boek verdiept zit. De meeste leerlingen geven aan dat ze het fijn vinden om te lezen en dat ze vaak al sneller zijn gaan lezen.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-