Wil je weten hoe het ervoor staat met de werkzaamheden aan de Mandelabrug? Je kunt nu live meekijken via een webcam van de gemeente Zoetermeer. Deze week worden de voorbereidende werkzaamheden gedaan voor het verwijderen van de brugdelen, die er tussen kerst en oud en nieuw afgaan.

live mandelabrugTussen kerst en oud en nieuw zal de A12 worden afgesloten. Dan wordt het oude brugdeel over de A12 weggehaald en een noodbrug geplaatst.De noodbrug wordt direct op de pilaren geplaatst, zodat de brug veilig te gebruiken is. De originele Mandelabrug steunde op nokken, die uitsteken aan de pilaren. Juist in die nokken zijn de scheurtjes geconstateerd.
Wethouder van der Meer: “We moeten de plannen maken terwijl we ze uitvoeren! Dat maakt het heel hectisch en ingewikkeld, maar voorlopig liggen we op schema. Zoals het er nu uit ziet, kan de brug vanaf 15 januari weer veilig gebruikt worden.

De gemeente Zoetermeer had zelfs keuze uit een aantal noodbruggen, die meteen geplaatst kunnen worden. Van der Meer: “Wat nu nog opgelost moet worden is dat deze brug hoger is dan het normale wegdek van de Mandelabrug, daar moet dus een geleidelijke overgang naar gemaakt worden, zodat er goed over te fietsen is. Maar daar komt een oplossing voor.”

 

Afsluiting

De afsluiting van de A12 wordt geregeld door Rijkswaterstaat, die ook de planning doet voor de benodigde omleidingen. De snelweg is in beide richtingen volledig afgesloten vanaf dinsdag 27 december 22.00 uur tot zaterdagochtend 31 december 08.00 uur.
Vanuit Utrecht is de afslag Zoetermeer nog te bereiken, vanuit Den Haag is de weg vanaf het Prins Clausplein gesloten. Wethouder van der Meer: “Dat is niet onze keuze, Rijkswaterstaat beslist hierover. Als al het verkeer door Zoetermeer geleid moet worden, loopt het hier helemaal vast.”

Verkeer uit Den Haag dat richting Utrecht wil, wordt door middel van de borden langs en boven de weg omgeleid via Leiden en de N11. Wil je vanuit Den Haag Zoetermeer in, dan kun je ook rijden via Leidschenveen (afslag Leidschendam op de A4) en via de Zoetermeerse Rijweg Zoetermeer bereiken.

Lees hier alles over de afsluiting van de A12: https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/24272-snelweg-a12-drie-hele-dagen-dicht-na-kerst

 

-advertenties-

-goede doel-