Een rijinstructeur heeft zaterdagavond 17 december voor grote overlast gezorgd. Handhavers wilden de man aanspreken, waarop hij hard weg reed. Met een leerling in de auto veroorzaakte hij een aanrijding met vier geparkeerde auto's. Dit met grote gevolgen.

ongewal door lesauto1Handhavers zagen een lesauto stilstaan vlak voor de wegversmalling aan de Van Diestlaan. De auto stond het overig verkeer in de weg. In de auto zaten de instructeur en een leerling. De instructeur weigerde zijn identiteitsbewijs te laten zien en reed plots hard weg. De politie werd ingeschakeld. Agenten gingen op zoek naar de lesauto. Nadat ze deze hadden gevonden, bleek dat inmiddels de instructeur achter het stuur was gekropen.  Tijdens de achtervolging werd door de bestuurder een auto geramd en waar je als automobilist hoort te stoppen na een aanrijding, reed de instructeur echter door. 

Crash op de Oranjelaan

ongeval lesauto2Via het Piet Heinplein snelde de auto de Oranjelaan op en raakte door gladheid in de slip. De lesauto kwam met volle vaart tegen vier geparkeerde auto's. De politie spreekt van 'een enorme ravage tot gevolg'. De leerling raakte gewond aan haar benen door de botsing en is in de ambulance behandeld. 
De 29-jarige instructeur uit Den Haag bleek onder invloed van drugs te zijn. Door de wet wordt hij gezien als de 'juridische bestuurder' (op het moment dat zijn leerling reed) en ook als feitelijke bestuurder toen hij zelf de auto bestuurde.  

Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen en de officier van justitie zal bepalen wanneer hij deze terug krijgt. Ook het verlaten van een plaats van ongeval (eerste aanrijding) en het rijden onder invloed, is hem ten lasten gelegd. 
Voor de leerling die ongewild getuigen was van deze wilde rit kan dit wel eens een traumatische ervaring zijn geweest. Nadat zij is behandeld is in de ambulance mocht ze naar huis.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 -advertenties-

-goede doel-