20221213 36097De Dorpsstraat vierde dinsdagavond 13 december weer een traditionele kaarsjesavond met veel lichtjes en gezelligheid. Het zeer populaire evenement kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege de corona maatregelen, veel bezoekers waren dan ook heel blij weer te kunnen genieten van alle lichtjes.

 20221213 36102  IMG 8606 bewerkt


Burgemeester Bezuijen startte Kaarsjesavond 2022 op de Markt, met het ontsteken van de Stadskerstboom in de Dobbe. Nadat alle lampjes in de boom brandden, ging de burgemeester voorop in de ´Lichtjesoptocht´. Kinderen konden aan deze optocht meedoen met hun zelf versierde fiets, step of ander vervoermiddel en liepen zo samen allemaal naar de Dorpsstraat.
Vanwege de energiecrisis gaat de verlichting in de stadskerstboom niet meer 24 uur per dag aan, maar enkel tussen 16.30 en 00.30 uur. De lampjes blijven dus overdag en ‘s nachts uit. De boom blijft staan tot Driekoningen, 6 januari.

 IMG 8618 bewerkt  IMG 8653


De winkeliers in de Dorpsstraat hadden weer veel moeite gedaan om de etalages zo mooi mogelijk te versieren. Er reden treintjes rond in diverse etalages en overal stonden honderden lichtjes.
In de straat traden diverse Zoetermeerse koren op met hun kerstrepertoire en liepen veel prachtig geklede Dickensfiguren die perfect pasten bij de sfeer van het oude Dorp. Een troep straatschoffies en bedelaars bedelden om een aalmoes of probeerden op onhandige wijze de bezoekers te beroven. Alle ‘gestolen’ spullen, zoals zelfs een politiepet, werden natuurlijk wel weer netjes terug gegeven.

Foto ('s) door: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nlJeroen Stahlecker, Theo van Houdt, Miroslav Buhac en Rita Soutendijk

 

-advertenties-

-goede doel-