20221207 35869In één dag is het Sinterklaashuis in de Dorpsstraat omgetoverd naar een al even mooi en gezellig Kersthuis, compleet met Kerstman en kerstelfen. Woensdag 7 december was het Kersthuis voor de eerste maal open en konden de kinderen op de foto met de Kerstman.

De Kerstman vertelde zelf al bij de opening van zijn kersthuis hoe blij hij is, dat hij de sleutel van het huis van Sinterklaas heeft gekregen en hier nu tijdelijk kan wonen. Met acht man is na het vertrek van Sinterklaas op dinsdag keihard gewerkt om het hele huis van Sint- naar kerstsfeer te brengen. John Tuinebreier: “We zijn hier natuurlijk al maanden mee bezig om voor te bereiden, maar het echte ombouwen van het huis kon natuurlijk pas na het vertrek van Sinterklaas! In één dag hebben we alles hier omgegooid. We zijn tot half een vannacht bezig geweest en zijn heel trots op het resultaat.”

 20221207 35865  20221207 35879


Het kersthuis straalt warmte en gezelligheid uit, de sfeer met veel lichtjes en kerstversiering past helemaal bij het kerstgevoel. Victor van der Bom werkt en speelt al jaren mee in de feestmaand december: “Voor ons draait het echt 100% om de kinderen. We willen er een mooi feest van maken voor de kinderen en hen een fijn gevoel geven met kerst. Ons hele team zet zich hier vol voor in! Ook onderling is de band heel goed en warm, dit motiveert ons om er samen weer iets moois van te maken.”

 20221207 35890  20221207 35893

Kersthuis bezoeken

Het Kersthuis in de Dorpsstraat is te vinden op nummer 171 en is, net zoals bij het Sinterklaashuis gratis toegankelijk. De Kerstman en zijn kerstelfen Twinkel en Pepper de Toverelf geven rondleidingen in het Kersthuis en kinderen kunnen met de Kerstman of de elfen op de foto.

 

Het Kersthuis is geopend op zaterdag 10 en 17 december tussen 12:00 - 16:00 uur. Het is mogelijk dat de Kerstman niet de hele tijd aanwezig is.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-