lichtjesavondDe lichtjesavond in Buurttuin de Zoete Aarde komt er weer aan. Op 10 december van 17.00 tot 20.00 uur branden de lichtjes in de buurttuin aan de Broekwegzijde 195. Iedereen is van harte welkom om een wandeling te maken door de sfeervol verlichte tuin naar de buren.

Van de buren, Kinderopvang het Lijsternest, voert de wandeling daarna weer terug naar de Zoete Aarde. Vanuit het nieuwe paviljoen klinkt muziek door de Dickensband van muziekvereniging Buytenrode, Kees Vermeulen speelt liedjes op zijn gitaar en zingt in de kas, waar dan ook verse soep te koop is. Er zijn diverse kraampjes met producten uit de buurt of juist uit verre landen of fairtrade. Hier zijn ook weer de prachtige buurttuin-made kerststukjes te koop.

Poster lichtjesavond 2022 Zoete Aarde jpg 002Alle verkoop is voor goede doelen en de opbrengst van de tuinkramen gaat naar Buurttuin de Zoete Aarde, zodat we leuke dingen blijven organiseren voor de buurt en daarbuiten. Voor de kinderen zijn er workshops: maak een kerstmandarijntje of een sfeerlichtje voor op de tafel thuis.

Onder de kap van de schooltuinkeet kun je meedoen aan een workshop zingen met Liselet van Gent en koop je de mooiste kaarten gemaakt door een Zoetermeerse kunstenaar voor Onduwa Wash and Smile.

Ook Egelopvang Zoetermeer, Zoetermeers Roem (met hét buurttuin bier Honingblond) en de Hof van Seghwaert zullen aanwezig zijn. Tevens is er een kraam van de Boliviawerkgroep en van de wereldwinkel Zoetermeer. Er worden oliebollen vers gebakken en er is een stamppot buiten-buffet en warme wijn uit een hout gestookte ketel. Barista Hans zorgt voor de koffie, thee en warme chocomelk, hiervan kunt u genieten terwijl er livemuziek klinkt.

Tip: omdat niet op ieder kraampje gepind kan worden, verzoeken wij u om contant geld mee te nemen voor het kopen van de producten en consumpties. 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-