Wethouder VelzenZoetermeer kleurt oranje de komende weken in strijd tegen geweld tegen vrouwen. Afgelopen vrijdag werd de aftrap gegeven voor Orange the World met een schrijfwandeling en wethouder Bouke Velzen had de eer om het symbool voor geweld tegen vrouwen, het oranje handje, te spuiten bij kunstgarage Franx.

De Soroptimistclub Zoetermeer e.o., de Gemeente Zoetermeer en kunstgarage Franx slaan de handen ineen voor deze campagne. Speciaal voor Orange the World zijn er twee routes met oranje handjes uitgezet naar Franx. De oranje handjes met de tekst ‘stop geweld tegen vrouwen’ laten de voorbijganger even bewust worden van wat voor een deel van de vrouwen en meisjes wereldwijd de dagelijkse praktijk is.

Onder leiding van Jannie van Maldegem konden mensen meelopen tijdens een schrijfwandeling. De wandeling eindigde bij kunstgarage Franx, waar het laatste oranje handje ter plekke werd gespoten door wethouder Velzen. “We zeggen voluit nee tegen geweld tegen vrouwen,” aldus Velzen. “We zijn hier bij kunstgarage Franx op een plek waar kunst, schrijven en actievoeren voor de periode van de campagne samenkomen. Er ontbreekt nu nog één handje en aan mij is gevraagd het laatste handje te zetten en dat doe ik met heel veel plezier.”

Ook nam de wethouder de tijd om de expositie ‘Makersmomenten’ te bewonderen en de speciaal ingerichte hoek voor Orange the World. Samen met de Soroptimisten sprak Velzen over het belang van deze actie in Zoetermeer.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-