IMG 7859Kindermascottes Lenn & Leyla zorgen voor kindvriendelijke en ontspannen sfeer in LangeLand Ziekenhuis. De Kindermascottes werden woensdagmiddag onthaald in het ziekenhuis en helpen om stress en angst te verlagen bij kinderen die het ziekenhuis bezoeken.

 IMG 7855  IMG 7875


In het bijzijn van wethouder zorg & welzijn Ingeborg ter Laak en directeur bedrijfsvoering Toine Hazen knipten jonge patiëntjes van het LangeLand Ziekenhuis het lint door waarna ze kennis maakten met de kindermascottes. Lenn & Layla zijn speciaal voor het ziekenhuis ontworpen personages. De karakters spelen in op de behoeftes van de jonge kinderen die het ziekenhuis bezoeken doordat zij op hen lijken en beleven wat de kinderen ook meemaken. Het zijn als het ware vriendjes voor de kinderen, waarin ze zichzelf kunnen herkennen. Ook zijn ze een hulpmiddel voor ouders om over dingen te praten en helpen ze bij verwerking.

 IMG 7879  IMG 7884


Lenn heeft een gebroken arm en Leyla draagt een bril. Ze laten zien dat het heel normaal is om wat te breken of iets aan je ogen te hebben. Allebei maken ze verschillende kanten van het ziekenhuis mee: een opname, een onderzoek. Ze beleven wat de kinderen ook beleven en geven een gevoel van herkenning en veiligheid. Zo wordt alles net wat minder spannend, waardoor de kinderen beter geholpen kunnen worden. De kindermascottes zijn te zien op verschillende plekken in het ziekenhuis: ze verwelkomen de kinderen op de kinderafdeling en de kinderpoli. Ook zijn ze onderdeel van het voorlichtingsmateriaal voor kinderen en hun ouders.

Stichting Biezonder sponsorde voor de introductie van Lenn & Layla nieuw speelgoed voor de kinderafdeling.

Foto's: Ernst van Erkelens

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-