BTS EK 8 KopieSinterklaas zal zaterdag 19 november het Stadshart én de Dorpsstraat bezoeken bij de grote Zoetermeerse intocht van Sint Nicolaas. Het is de hele dag feest, van de ontvangst op het Cadenzaplein tot aan de opening van het Sinterklaashuis in de Dorpsstraat.

Tussen 11.00 en 11.30 zal Sinterklaas met de Amigo’s en zijn pieten aankomen bij het Cadenzaplein in het Stadshart. Burgemeester Bezuijen heet Sinterklaas welkom in Zoetermeer en zal hem vergezellen naar het Sinterklaashuis, waar de Goedheiligman in onze stad zal verblijven. Vanaf het Cadenzaplein lopen zij naar het Stadhuisplein en gaat de tocht via de Markt naar de Dorpsstraat met de koets en Ozosnel.

Tussen 12:30 / 13.00 uur opent de burgemeester het Sinterklaashuis aan de Dorpsstraat 171 (ter hoogte van Pilatusdam), en zal de sleutels van het huis overhandigen aan Sinterklaas. Of natuurlijk aan Amigo Don, die alle sleutels beheert voor de Sint. Het Sinterklaashuis is vanaf dat moment de plek in Zoetermeer waar Sinterklaas tot en met 5 december te vinden is.

 

Hele middag feest

20211120 27982Het blijft de hele middag feest in de Dorpsstraat, met dansende pieten, het paard van Sinterklaas, diverse spelletjes van zaklopen tot help de pietjes met de cadeaus door de schoorsteen gooien. Door de hele straat heen kun je genieten van het straattheater met vele pieten en de mascotte pieten PietO en PietA.
Kinderen kunnen in een speurtocht op jacht naar de XL chocoladeletters en het Gouden Hoefijzer. Bij de winkeliers geniet je uiteraard van de lekkerste Sinterklaas lekkernijen en de leukste cadeaus.
De activiteiten in de Dorpsstraat zijn te bezoeken van 12:00 - 16:00 uur, ook Sinterklaas zal regelmatig onaangekondigd in de straat verschijnen om met de kinderen op de foto te gaan.

 intocht zoetermeer 5  intocht zoetermeer 1  intocht zoetermeer 3

Ozosnel op stal

Ozosnel staat op stal en iedereen kan een kijkje bij hem komen nemen. Naast Dorpsstraat 166 is de stal te vinden en mag Ozosnel verwend worden met allerlei lekkers, de mooiste tekeningen. Ozosnel gaat ook graag op de foto met kinderen!

Onverwachts en enthousiast straattheater is er de gehele middag te vinden in de Dorpsstraat. Rommelpieten, de Amigos, de mascotte pieten Pieto & Pieta, spot jij ze allemaal? Voor jong & oud valt er genoeg te beleven.

intocht zoetermeer 2Rond 16 uur wordt Sinterklaas en zijn gevolg weer uitgezwaaid in de Dorpsstraat, maar zal tot 5 december regelmatig weer te vinden zijn in het Sinterklaashuis.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

Foto: midden boven door Foto Konijnenburg
Overige foto's: Zoetermeer Actief

-advertenties-

-goede doel-